Obavijesti

News

Komentari 0

Fotoreporter Damir Špehar otkrio tri fotografije koje su po njemu obilježile BOK Fest

Fotoreporter Damir Špehar otkrio tri fotografije koje su po njemu obilježile BOK Fest
10

Ovogodišnje jubilarno izdanje otvorio je predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković koji je na BOK festu igrao rukomet, te se također kao "eksponat" izložbe nalazi na fotografijama.

VIDEO

Program jubilarnih 20. Bjelovarskih odjeka kazališta započeo je otvorenjem izložbe "20 godina Bok festa", a koja na 800 fotografija Pixsellovog fotoreportera Damira Špehara daje uvid u zanimljiva događanja na sceni i iza kulisa tijekom proteklih 19 bogatih godina festivala.

- Kad me nazvala kustosica Marijana iz muzeja da se napravi izložba za jubilarni 20. BOK pristao sam na prvu loptu, a onda smo tek, kada smo zavirili u moj arhiv fotografija, shvatili da ih ima čak oko 50.000. I tada se ona prihvatila mukotrpne selekcije. Tek sam asistirao sugestijom fotografija koje su mi se najviše urezale u sjećanje - ističe Pixsellovac Damir Špehar, te pojašnjava: "Riječ je o fotografiji iz 2004. godine "3 Gorana", Navojcu, Grgiću i Višnjiću koji je nakon dvije godine boravka u Hollywoodu u tajnosti sa zagrebačkog aerodroma u ponoć dovezen (by vozač Mile) u Sedmicu i kada oni razgovaraju sa Đurđom, a u kadar s tanjurom graha ulijeće Jasna Palić Picukarić. Potom fotka "Janje za kuma" nastala je kada je Vedran Mlikota tek nakon 5 godina festivala po prvi puta dobio šansu da glumi, a kada mu je na kraju predstave na pozornicu kao poklon iznenađenja darovano janje na ražnju u režiji, danas nažalost preminulog Tihomira Vondre i gazde konobe Krste. Fotografija "Enisova tetiva" na kojoj Enis Bešlagić sa uganutom nogom ispruženom na stolu uživa u glazbi tamburaša, nakon ozljeđivanja na rukometnom turniru. Dobri duh festivala koji se za njegovog trajanja naziva Bogdan Diklić upamćen je i kao vrstan bubnjar, te košarkaš jer je na pozornici nakon promocije svoje knjige zaigrao košarku. I da ne bi sve završilo sa muškima za šećer na kraju bi izdvojio dvije, za mene, nedvojbene kraljice BOK-a, neponovljivu Milu Elegović koja uvijek na originalan način otvori BOK fest i Nelu Kocsis, kojima pripada opus fotografija "Kraljica Mila i "Kraljica Nela". A tu je i fotka "Kuglanje u čizmama" u izvedbi glumice Anice Kovačević - izdvaja fotoreporter, te donosi jednostavnu formulu uspjeha fotografija.

- Po mom sudu za dosadašnji uspjeh BOK festa sve se poklopilo, sve je bilo predodređeno za uspjeh jer smo tada imali najbolju gradonačelnicu, najboljeg direktora i najboljeg kuma festivala. Nije nikakvo podilaženje, ali iskreno zahvaljujem Đurđi Adlešič, Goranu Navojcu, te svim predivnim glumicama i glumcima koji su prodefilirali bjelovarskim kazališnim daskama, a bez kojih jednostavno ne bi bilo niti BOK-a niti mojih fotografija - zaključuje Špehar, prvi dobitnik nagrade za promociju BOK festa Tihomir Vondra, uvedene ove godine. Ovogodišnje jubilarno izdanje otvorio je predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković koji je na BOK festu igrao rukomet, te se također kao "eksponat" izložbe nalazi na fotografijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a