Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fra Čovo: Ne dajte obrazovnim ustanovama da odgajaju djecu!

Gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo u četvrtak je poručio roditeljima da ne dopuste medijima i ustanovama da odgajaju njihovu djecu, te da ne daju kršćanski, ljudski odgoj nikome iz svojih ruku.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
398 komentara

Ne dopustite da moderne tehnologije, mediji, pa ni obrazovne ustanove odgajaju vašu djecu jer će nad njima zatvoriti nebo. Imat ćete možda poslušnike, imat ćete možda intelektualce, ali nećete imati cjelokupne osobnosti. Zato ne dajte kršćanskoga, ljudskog odgoja nikome iz svojih ruku, istaknuo je fra Ante Čovo obraćajući se nazočnima na kraju središnjega misnog slavlja na blagdan Velike  Gospe.

Leopold Mandic BLAGDAN VELIKE GOSPE Mons. Marin Barišić: Mediji šire beznađe, zato postajemo hladni

Mladima je poručio da ne odlaze iz  Hrvatske radi materijalizma, te da ih je Bog, udjeljujući im darove, postavio u Hrvatskoj.

- Bog Vam je udijelio tolike darove, sposobnosti, talente i postavio vas ne u Irsku, Švedsku i Njemačku nego u Hrvatsku. I vi odlaskom iz Hrvatske  zatvarate nebo  jer osiromašujte Lijepu našu svojim darovima i svojim sposobnostima. Nemojte dopustiti da vas  materijalizam odvede daleko od Lijepe naše, da vam kupi jednosmjernu kartu  i onda dođete ovdje natrag i onda kažete - ovdje nema  sposobnih, ovdje nema vrijednih, ovdje se ne isplati živjeti, rekao je fra Ante Čovo. Mladima je poručio i kako nema ljepšega života, ugodnijega i duhovnijeg života od Hrvatske.

- Ostanite gdje vas je Bog zasadio, istaknuo je gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo i pozvao političare, medije, znanstvene  i kulturne ustanove da, kako se izrazio, "ne zatvaraju nebo nad hrvatskim čovjekom".

NA MISI U ALJMAŠU Nadbiskup Hranić: Djeca se ne rađaju zbog komotnih roditelja

- Molim sve one koji u Hrvatskoj imaju lokalnu, izvršnu, zakonodavnu vlast  da vode računa o svakome čovjeku i da ova zemlja koja je tako lijepa i dobra, koja je bogata umom i srcem, bude jednaka i pravedna za sve," rekao je fra Ante Čovo obraćajući se nazočnim  na središnjoj misi na blagdan Velike Gospe.

Čovo je, podsjetimo, predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, a potom i premijeru Andreju Plenkoviću te cijeloj sviti koja mu je bila u pratnji, kada su ušli u crkvu prije početka Sinjske alke rekao je 'Klekni i moli', pa su s njim klečali i molili pred oltarom.

U CRKVI U SINJU Svećenik Andreju Plenkoviću: Ajde, klekni tamo i moli se...

- Što može fratar drugo u crkvi napraviti? Održati im politički govor? Koja je moja uloga?, pita se fra Čovo.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message