News

Komentari 3

Francuska policija u potrazi za bivšim vojnikom: 'Sa sobom ima moćno i opasno oružje'

Francuska policija u potrazi za bivšim vojnikom: 'Sa sobom ima moćno i opasno oružje'

Francuske redarstvene snage pripremale su se u nedjelju navečer na cjelonoćnu potragu za teško naoružanim bivšim vojnikom koji se ukopao u šumi na jugozapadu Francuske

Češljanje područja bit će dugotrajno i temeljito... Može potrajati još mnogo sati, rekao je novinarima tijekom večeri načelnik Dordogne, Frederic Perissat.

Interventna policija iz Toulousea i Satoryja, u pariškoj okolici s više od 300 žandara sa psima, uz potporu sedam oklopnih vozila i sedam helikoptera pokušavaju pronaći 29-godišnjeg muškarca koji se sklonio na nepristupačnom šumovitom i strmom terenu veličine oko 4 četvorna kilometra.

Drama je počela u noći na nedjelju u Lardin-Saint-Lazareu. Muškarac koji je već četiri puta osuđivan za obiteljsko nasilje prema bivšoj partnerici, majci njegovo troje djece, došao je oko ponoći u njezin stan i napao njezina novog partnera.

Kada je policija stigla na poziv susjeda, bivši vojnik je zapucao na njihova vozila i pobjegao. Njegova bivša partnerica i troje djece prošli su bez ozljeda i policija ih je smjestila na sigurno.

Izvori upoznati s istragom navode da je osumnjičenik bivši vojnik koji je u vojsci služio od 2011. do 2016.

- Sa sobom ima lovačku pušku, moćno i opasno oružje - dodao je general Andre Petillot, zapovjednik policijske uprave Nouvelle Aquitaine. Kako navodi dobro obaviješten izvor, riječ je o Winchesterki kalibra 30-30 koja se koristi u lovu na vepra.

Najčitaniji članci