Obavijesti

News

Komentari 130

Francuskoj je prijetila tužbom i bila dobra s Ivom Sanaderom

Francuskoj je prijetila tužbom i bila dobra s Ivom Sanaderom
1

Bila je u dobrim odnosima s hrvatskim državnim vrhom iz HDZ-ove vlade 2003. koju je vodio Ivo Sanader. Kasnije se priklonila i tadašnjoj premijerki Jadranki Kosor

VIDEO

Tko je Viviane Reding, dopredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe, temeljna i ljudska prava koja je posljednjih dana jedna od naspominjanijih političarki u Hrvatskoj, i koja je najavila sankcije Hrvatskoj zbog tzv. 'Lex Perković'?

Rođena je 27. travnja 1951. godine u mjestu Esch-sur-Alzette u Luxemburgu.  Karijeru je započela u novinarstvu te je pisala za vodeće luksemburške novine Luxemburger Wort. Doktorirala je na Sveučilištu Sorbonne. Za povjerenicu je izabrana 2009. godine i članica je Europske pučke stranke i luksemburške kršćansko-socijalne narodne stranke. Razvedena je i majka troje djece. 

Često hvalila odlučnost Jadranke Kosor

Bila je u dobrim odnosima s hrvatskim državnim vrhom iz HDZ-ove Vlade 2003. godine koju je vodio Ivo Sanader. Kasnije se priklonila i tadašnjoj premijerki Jadranki Kosor, za koju je rekla kako je ''hrabra žena koja se za dobrobit budućnosti svoje zemlje nije ustručavala donijeti neke teške odluke''. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U susretima s Jadrankom Kosor, Reding je o tadašnjoj hrvatskoj premijerki govorila s divljenjem. 

- Kosor će izgraditi snažnu Hrvatsku u kojoj prevladava poštenje, gdje je neovisnost pravosuđa normalna stvar, što je posebno dobro za poslovanje, a posebno je dobro za hrvatsku djecu, za njihovu budućnost. Drago mi je što imate ovako snažnu ženu za premijerku da radi taj posao - kazala je tijekom posjeta u listopadu 2010. godine. 

Francuskoj prijetila, uvela niže cijene roaminga i broj 112

Poznata kao vrlo odlučna političarka, pamti se njezina prijetnja tužbom francuskom državnom vrhu pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu zbog slučajeva deportacije i preseljenja Roma iz Francuske u Bugarsku i Rumunjsku. Reding je to usporedila s povijesnom sramotom načina na koji se vichyijevska Francuska ponašala prema Židovima u Drugom svjetskom ratu.

Reding je predložila i vrlo popularnu odredbu o snižavanju cijena roaminga unutar zemalja članica EU. 

- Godinama su cijene mobilnog roaminga bile neutemeljeno visoke. Stoga ćemo ukloniti jednu od posljednjih granica unutar europskog tržišta - kazala je tada Reding, a njezin je prijedlog Europski parlament prihvatio u travnju 2007. godine. Također je promovirala korištenje jedinstvenog telefonskog broja za hitne službe u EU, 112. 

Izvori: Jutarnji list, Wikipedia


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a