News

Komentari 0

Francuz srušio svjetski rekord u stajanju na vrhu letećeg balona

Francuz srušio svjetski rekord u stajanju na vrhu letećeg balona

Remi Ouvrard (28) stoji na vrhu balona na vrući zrak u svrhu prikupljanja sredstava za francuski Telethon na najvišoj visini od 4.016 metara iznad Chatelleraulta u zapadnoj Francuskoj.

U godišnjoj kampanji koja se organizira kako bi podigla svijest o rijetkim neuromišićnim bolestima i ujedno sakupio novac za istraživanja cilj je bio dostići visinu koja se poklapa s brojevima 36-37 koji predstavljaju telefonski broj ove akcije. Ovim pothvatom balonist je srušio svoj prethodni rekord od 1.217 metara.

Ouvard je u ovom iskustvu na vrhu balona doživio - osjećaj 'zenituda' pomiješan s uzbuđenjem izvedbe. - prenosi Firstpost

- Kada smo prošli 3.500 metara, znao sam da možemo dobiti 4.000. Morali smo pobijediti željezo dok je još bilo vruće. - rekao je.

Kaže kako već razmišlja o novom nastupu za sljedeću godinu. 

Putem Telethona, osigurava se oprema za bolničku djecu, kritične usluge za djecu s teškoćama u razvoju i prilike za promjenu života djeci u nepovoljnom položaju. Održava se svake godine prvog vikenda prosinca uz pomoć stotina tisuća volontera, milijuna sudionika i mnoštva umjetnika, a također se prikazuje kao 30-satni TV program na javnom kanalu.

 

Najčitaniji članci