Obavijesti

Promo sadržaj

Funk delegacija na 5. Impulse Festivalu

Funk delegacija na 5. Impulse Festivalu
1

Najveća putujuća karavana opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, hrvatska Funk delegacija po prvi put nastupa u Rijeci. Misao vodilja: šareni vinili i ples do izmaka snaga

Najveća putujuća karavana opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, hrvatska Funk delegacija po prvi put nastupa u Rijeci. Misao vodilja: šareni vinili i ples do izmaka snaga!

Iza žanrovski širokog kolektiva od 16 delegata u Rijeci će u dosad nečuvenoj cjelonoćnoj back2back formaciji na četiri gramofona nastupiti njih šest: DJ Bocca Sofistifunk, DJ Venom, DJ Soul Bader, DJ Slipmat, DJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer. 

Ulaznice: 45 kuna u pretprodaji i 65 kuna na ulazu u klub.

Prodajna mjesta: Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2A) i sustav Entrio.

Funk delegacija okupljena je 2015. godine i dosad je održala tri rasprodane i totalitaristički rasplesane Funk konferencije na kojima je kroz cijelu večer nastupilo svih 16 DJ-eva. Delegacijska franšiza još je gostovala na Špancirfestu, Weekend Block Party festivalu, Beats, Beer and Boogaloo festivalu te UFO festivalu, a organizirali su i spektakulrani koncert The Mighty Mocambosa u zagrebačkoj Močvari. Članovi delegacije desetljećima djeluju na Hrvatskoj klupskoj sceni i ostavili su neizbrisiv trag na tabanima brojnih plesača. 

Sada ćete po prvi puta i u Rijeci osjetiti kako zvuči cjelonoćni, psihodelični B2B žur šest eksperata plesnih podija. Funk delegati ističu se specifičnom selekcijskom vještinom i šeću svjetskom glazbenom baštinom od početaka diskografije do recentnih produkcija. U svojim setovima, temeljno baziranima na funk zvuku 60-ih i 70-ih, miješaju sve stilove tako je u jednoj večeri moguće čuti poljski big band jazz funk, srpsko funky kolo, kolumbijsku hard salsu, najfiniji organski deep house 90-ih ili pak teme bollywoodske filmske glazbe. 

U susret 4. hrvatskoj Funk Konferenciji, koja će se održati u 12. mjesecu u Zagrebu, pozivamo vas da doživite jedinstveno klupsko iskustvo u Rijeci. Na Impulseu nastupaju:

DJ Bocca Sofistifunk

Bocca Sofistifunk iz zagrebačkog Funkytrain kolektiva melankolični je Bračanin, još melankoličnijeg glasa. Godinama predstavlja samo najfinije u domeni groovy selekcija, a ekspert je za duboke nu funk i disco pejsaže. Samo utjelovljenje sofisticirane selekcije. Često nastupa s Funkytrain, La Boom, Voi'Sa i Radio 808 kolektivima. Trenutno radi na Yammat FM-u, a dio je i Jukebox.hr tima gdje radio kao producent i glazbeni urednik.

http://soundcloud.com/bocca-sofistifunk

http://www.mixcloud.com/BoccaSofistifunk/

DJ Venom u šljiviku

Čovjek koji nosi cross fader oko vrata, turntablist i klupski dj, 6 puta prvak Hrvatske te dvostruki finalist DMC svjetskog prvenstva u Londonu. Bavi se miksanjem gramofonskih ploča već 20 godina, a proteklih 13 vodi DJ radionicu pod “Pozitivnim Ritmom”. Trenutno proizvodi gramofonske ploče, samoprozvani je kralj paprikaša i pobjednik karaoka u KSET-u kategoriji dueta. Dame i gospodo, Venom pripada samom vrhnju ekscelencije gramofonizma na ovim prostorima.

DJ Soul Bader

A strana Soul Brothersa i B strana STANK rare groove radio emisije. Voli pire krumpir, kokice i kekse. U njegovom loncu temeljac je uvijek dobošem armirani backbeat začinjen slatkim, slanim i ljutim aromama za dušu. U proteklih nekoliko godina se istaknuo kao jedan od glavnih funk selektora u regiji, učenik je DJ Venoma, a zajedno sa DJ Slipmatom čini funky fresh B2B turntable duet Soul Brothers.

https://www.mixcloud.com/tomislavbader/stream/

https://www.mixcloud.com/Soul_Brothers/

https://www.facebook.com/stank.funk/

DJ SlipMat

Najeluzivniji član delegacije, čovjek ljepljivih prstiju i širokih gaća iz kojih ispadaju samo tvrdi rap komadi snimljeni preko najsirovijih funk breakova. Slipmat ima urođeni bounce efekt, a mixerima barata kao da su igračkice. Sa Soul Baderom čini ekstremno funky Soul Brothers duet, a član je i Mixtape Sessions radio emisije.

https://www.mixcloud.com/Soul_Brothers/

https://www.facebook.com/mixtapesessions100.5fm/

DJ Jopa 

"DJ", ovo će stajati kao epitaf na nadgrobnom spomeniku ovog čovjeka koji je mikrometarski usklađuje pitch Technicsima, manično baštini scratch tehnike, prevrće metričke tone gramofonskih ploča preko ruku u potrazi za 'onim nečim' i dovodi pritom stanje uma u ravnu crtu ne bi li postao velemajstor i šaman plesnih podija. Iznenađujućom lokomotornom poetikom vlastitih udova DJ Jopa je jedini čovjek u hrvatskoj koji doslovno priča rukama. Osnivač je prve škole scratcha u regiji, a vodio je i brojne DJ-ing radionice u Rijeci.

https://www.mixcloud.com/DJjopa/

Dr. Smeđi Šećer

Živi u Davidu, voli plesanje i ploče, a poznat je još kao eklektoman, šećerni tatica br. 1, admiral liburnijske soul mornarice, DJ ambasador grada Rijeke, Željko tri noge, Kafeno Shequeri i Senor Pachanga. 

Već 10 godina zabavlja ljude u Rijeci šarolikom glazbenom selekcijom, nastupao je svuda, a sad kad završi ovaj mail kreće na nastup u Graz.

https://www.facebook.com/gdin.smedisecer/

https://soundcloud.com/smedi-secer

Saznaj više na: https://www.facebook.com/hrvatska.funk.delegacija/

Radionica | Mala škola vinyla 

27. 10. u OKC-u Palach u 12 sati

Radionica je posvećena ljubavi prema vinilu, počinje uvodom o povijesti gramofona i gramofonskih ploča. Praktično, uči nas kako pronaći željenu ploču i kako uopće rukovati s vinilom, također odabiru gramofona i gramofonske igle, održavanju opreme itd. Na radionici će biti postavljena kompletna oprema te će zainteresirani polaznici biti u mogućnosti naučiti pravilno rukovati gramofonom. 

Voditelj radionice je DJ Jopa, višegodinji klupski i turntable DJ. 

Upis u radionicu je besplatan. Broj sudionika ograničen na 10, a prijave se zaprimaju e-mailom na: jopa1200mk2@gmail.com.

Festivalska ulaznica vodi vas na sve evente 5. izdanja festivala po cijeni od 200 kuna (10. 9. - 30. 9.), a moguće ju je kupiti isključivo u sustavu Entrio na https://bit.ly/2JpUZ2J.

Impulse Festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. 
Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura Nova. Vizualni identitet festivala oblikovao je dizajnerski duo Radnja - Petra Vrdoljak i Antonio Karača. 

Medijski pokrovitelji: Novi list, Moja Rijeka, Soundguardian, Trusty.hr, Ziher.hr, Ravno do dna, Journal.hr

Festivalski event: https://bit.ly/2LGOEgp

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve
Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama
PROMO

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve svoje proizvode na 12 tržišta