Obavijesti

News

Komentari 1

FZOEU: Investicije fonda za poticanje čistijeg transporta

FZOEU: Investicije fonda za poticanje čistijeg transporta
1

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krenut će u sufinanciranje nabave novih ekološki prihvatljivih vozila, nabavu eko guma, pregradnju postojećih vozila...

VIDEO

Tvrtkama i obrtnicima Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će s 9,7 milijuna kuna sufinancirati nabavu novih ekološki prihvatljivijih vozila kategorije M1 (osobna vozila), M2 i M3 (autobusi), nabavu eko guma, pregradnju postojećih vozila na ukapljeni naftni i stlačeni prirodni plin, te izgradnju punionice za vozila na stlačeni prirodni plin.

Korisnici su sredstva dobili putem zajmova i subvencija. Zajmovi do 1,4 milijuna kuna dani su na rok od 5 godina s mogućnošću odgode povrata sredstava do 2 godine, dok sredstva subvencije iznose do 200 tisuća kuna po projektu. Do 800 tisuća kuna subvencionirat će se i kamate na već odobrene namjenske kredite. 

Više od 20% ukupnih emisija stakleničkih plinova dolazi iz transporta. Želimo da ovih 9,7 milijuna kuna koja je dao Fond budu poticaj za daljnja poduzetnička ulaganja u projekte čistijeg transporta.“, istaknuo je direktor Fonda, Dinko Polić. Naveo je kako je i ranije Fond poticao ulaganje u ovo područje te se auto prijevoznicima pomoglo kupiti 1159 cestovnih teretnih vozila standarda EURO 5. 

Direktor Polić je istaknuo kako se strateškim planiranjem prometnog sustava i prometne politika koja će dati smjernice smanjenja negativnih učinaka prometa, mjere poboljšanja sustava kao i mjere prevencije, uz implementirane međunarodne sporazume i smjernice koje vode ka rješavanju ekoloških problema, mogu ostvariti značajna smanjenja negativnog utjecaja prometa na okoliš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cilj Europske unije je da se do 2020. godine emisija CO2 smanji na 95 g. CO2 po prijeđenom kilometru pa će tako Fond uskoro početi i s financiranjem programa edukacije za profesionalne vozače što predstavlja inovativni temelj dobrog, ekonomičnog i ekološkog upravljanja vozilom.

Veliku eko akciju redovito pratite i na našem Facebook profilu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.