Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Gabrić izgubio Metković; Božo Petrov: Nisam očekivao ovo!

Potpuno nepripremljen za slavlje, zatečeni Božo Petrov nije mogao reći što će mu biti prvi potez kao gradonačelnika. Prepustio je riječ svojim dogradonačelnicima

Ivanka Šuta/24sata
Foto: Ivanka Šuta/24sata
19 komentara

Nakon 16 godina vladavine Stipe Gabrića Jambe, Metković je dobio novog gradonačelnika - kandidata Mosta dr. Božu Petrova. 

- Ne znam što bih vam rekao. Nisam pripremio govor jer sam cijelo vrijeme govorio ako. Nisam se nadao ovom rezultatu. Vi se možete veseliti, vi ste ovo napravili i pljesak vama. Sastavljeni smo od različitih vjera i nevjera, ali bez 'Njega gore' svega ovoga ne bi bilo. Molim one koji su se molili da pobijedimo od danas mole više, jer nam duplo više treba - obratio se Metkovčanima novi gradonačelnik Metkovića dr. Božo Petrov (34) aludirajući na ono što njega i Gradsko vijeće očekuje.

Potpuno nepripremljen za slavlje, zatečeni Petrov nije mogao reći što će mu biti prvi potez kao gradonačelnika. Prepustio je riječ svojim dogradonačelnicima, ekonomistici Katarini Ujdur (29) i prof. Nikoli Grmoji (32) koji su se zahvalili građanima na podršci. 

- Do sada je jedan čovjek imao svoj grad, a sada grad ima svog gradonačelnika - dodao je Grmoja pozvavši građane da dostojanstveno proslave pobjedu, bez ekscesa i revanšizma. 

U Metkoviću je za izbore bila povećana sigurnost. Po gradu je patrolirala temeljna i interventna policija.

- Čestitam gosp. Petrovu. Zahvaljujem građanima na glasovanju jer su izbori festival demokracije. Kao što sam žestoko vodio grad, bit ću žestoka oporba. Metkoviću je teško, a bit će još teže. Ako je lijeva Vlada u državi, HDZ-u u Metkoviću će biti teško bez jakog gradonačelnika. Ne znam je li Petrov HDZ-ova opcija, ali je HDZ javno podržao Most. Svaka Vlada je prema meni bila jednako otvorena i ja sam prema svakoj jednako nastupao. Ovo je bio referendum protiv Jambe. Nisam ni tužan ni razočaran. Metković se umorio od Jambe, ali zato će se Jambo odmoriti od Metkovića - rekao je sada već bivši gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message