Obavijesti

News

Komentari 69

Gala večera: Dame su pričale o pretilosti, a muževi o izborima

Gala večera: Dame su pričale o pretilosti, a muževi o izborima
4

Gospođa je za prijem u rezidenciji američkog predsjednika izabrala tamnoplavu haljinu s modernim sivim sandalama, dok se premijer odlučio za klasično odijelo

VIDEO

Premijer Zoran Milanović bio je u ponedjeljak, zajedno sa suprugom Sanjom, na svečanom prijemu kod američkog predsjednika Baracka Obame. Gala večera upriličena je u hotelu Waldorf Astoria. 

Milanović novinarima nije komentirao susret s Obamom pa ostaje nepoznato o čemu su razgovarali. Večernji list ipak doznaje kako su kratko razgovarali o predsjedničkoj kampanji koja se u Americi završava 6.studenoga Michelle Obama je suprugu hrvatskog premijera pitala za djecu, zapamtivši da ima dva sina a razgovarale su i o pozitivnoj kampanji protiv pretilosti kod djece koju sprovodi američka prva dama a u Hrvatskoj se na tom području angažirala i Sanja Musić Milanović.

Gospođa Milanović je za prijem u rezidenciji američkog predsjednika izabrala tamnoplavu haljinu s modernim sivim sandalama, dok se premijer odlučio za tamnoplavo odijelo i kravatu, kao i predsjednik Obama. 

Milanović: Moja Vlada želi počistiti kuću

Podsjetimo, Milanović sudjeluje na 67. zasjedanju Opće skupštine UN-a u New Yorku. Poručio je hrvatskim iseljenicima u tom gradu da nije došao držati promotivne govore, nego se sresti s hrvatskim državljanima. Pojasnio je da je prema njegovu mišljenju Hrvatska trenutno u jednako teškoj situaciji kao i bilo koja druga zemlja u Europi ili regiji. Dodao je da njegova vlada želi počistiti kuću i uvesti novu vrstu discipline prema državi.

- Moja je zemlja spremna preuzeti svoj dio odgovornosti u stvaranju relevantnijih, učinkovitijih i jačih struktura za izgradnju mira, istaknuo je Milanović na skupu što ga je organizirala UN-ova Komisija za izgradnju mira.

Pusić se sastala s Lavrovom

Ministrica ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u New Yorku sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom. Naglasila je kako je Hrvatska zainteresirana za prolazak Južnog toka njezinim teritorijem. Razgovaralo se i o mogućnosti nabave helikoptera prema sustavu staro za novo, te o pojavi hrvatskih tramvaja na ruskom tržištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"