Obavijesti

News

Komentari 10

Gamaš iz Županje najljepši je pas naših autohtonih pasmina

Gamaš iz Županje najljepši je pas naših autohtonih pasmina
7

Hrvatski ovčar Gamaš iz Županje najljepši je pas 7. Glavne uzgojne izložbe hrvatskih autohtonih pasmina pasa održane u subotu na ŠRC Korana u Karlovcu

VIDEO

Hrvatski ovčar Gamaš iz Županje najljepši je pas 7. Glavne uzgojne izložbe hrvatskih autohtonih pasmina pasa održane u subotu na ŠRC Korana u Karlovcu u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i domaćina, Kinološkog sportskog kluba Karlovac. 

- Ne znam tko je ponosnija ja ili on, no mislim da je on više. Oduvijek se drži ponosito i zbog toga dobro prolazi na izložbama. Ovo mu je 64. pehar  - zadovoljno je kazao Vinko Filipović (77) vlasnik ponosnog Gamaša, nosioca najlaskavije titule izbora koju dostojno nosi.  

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na izložbi je sudjelovalo stotinjak pasa iz cijele zemlje, šest nacionalnih pasmina, a to su dalmatinski pas, hrvatski ovčar, istarski gonič kratkodlaki, mali međimurski pas međi, posavski gonič i tornjak. Uz sedmogodišnjeg ovčara Gamaša nagrade prvog, drugog i trećeg mjesta osvojili su psi u još sedam kategorija. Svi prvoplasirani u lipnju će predstavljati Hrvatsku na Svjetskoj izložbi pasa u Milanu. 

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osim najljepšeg birali su se psi iz kategorija najljepše štene, najmlađi pas, najljepši par, najljepša uzgojna skupina, najljepši veteran, lovni radni pas i najljepši mladi pas izložbe. 

Hrvatski ovčari osvojili su čak četiri prva mjesta. Osim titule najljepšeg psa ovčari su osvojili i prva mjesta za najljepšeg najmlađeg psa, najljepšeg para i uzgojne skupine. Ovčarka Frajla vlasnika Ljupka Marinčića iz Karlovca najljepši je najmlađi pas, Lord i Luna vlasnika Ivana Kneževića iz Bizovca najljepši su par, a uzgojne skupine pas Čoban od gazde vlasnika Blage Petrića iz Đakova. Uz njih, prva mjesta za najljepšeg najmlađeg i najstarijeg psa osvojili su tornjaci, štene Tara vlasnika Roberta Filipovića iz Karlovca i veteranka, 12-godišnja Erika vlasnika Marka Vojića iz Zaprešića. Najbolji lovni radni pas je posavski gonič Ari vlasnika Dragutina Šćulca iz Karlovca, a najljepši mladi pas izložbe je istarski kratkodlaki gonič Ada Brinska vlasnika Miroslava Novaka iz Krapine. 

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vlasnici i uzgajivači pasa nisu krili oduševljenje osvojenim nagradama, kao niti ostali zbog sudjelovanja. Posjetitelji su također imali prilike na jednom mjestu vidjeti sve nacionalne pasmine i uživati u druženju s psima, posebno najmlađi koje su najviše oduševili atraktivni dalmatinski psi, svjetski poznata hrvatska pasmina. Autohtone hrvatske pasmine ocjenjivali su  suci Hrvatskog kinološkog sveza Mijo Fury, Zlatko Kraljić, te Damir Skok, ujedno i predsjednik saveza.    

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Zadovoljan sam kvalitetom pasa kojim ćemo ići na Svjetsku izložbu jer ćemo imati predstavnike sa kojima ćemo se moći ponosit - kazao je Damir Skok, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, dodajući da savez svake godine upućuje hrvatske  predstavnike pasmina na Europske i Svjetske izložbe, a svoje izlagače u tome podupiru i financijski.            


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"