Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gay Malezijca žele potjerati iz Britanije: 'Niste si našli dečka'

Britanci Yewu ne vjeruju. Službenici za imigraciju iz Liverpoola kažu kako je ovaj otac dvoje djece lagao da je gay samo kako bi mogao ostati u Velikoj Britaniji

Foto: change.org
31 komentara

Umirovljeni Yew Fook Sam, Malezijac koji je pronašao dom u Velikoj Britaniji, strahuje da će ga deportirati jer nije uspio naći dečka čime bi vlastima dokazao svoju seksualnu orijentaciju. Deportiraju li ga u Maleziju, gdje je homoseksualnost ilegalna, mogli bi ga zlostavljati, tući, strpati u zatvor pa čak i ubiti. 

Domovinu je napustio 2005. nakon što ga je, kako tvrdi, ostavila supruga jer je otkrila njegove sklonosti ka istom spolu. Bilo je to 1988. godine. Supruga je tada uzela djecu i otišla u SAD. S Fook Samom više nije u kontaktu.

'Laže samo da bi ostao u Britaniji'

U Veliku Britaniju Malezijac je stigao s turističkom vizom i zaposlio se. Prije tri godine čak su ga i uhitili jer je radio bez dozvole-. Zadržali su ga 10 mjeseci u imigracijskom centru, a 2017. uspio je dobiti smještaj u stanu u gradu Kirkbyju kod . 

No, Britanci Yewu ne vjeruju. Službenici za imigraciju iz Liverpoola kažu kako je ovaj otac dvoje djece lagao da je gay samo kako bi mogao ostati u Velikoj Britaniji. Dokaz za to im je činjenica da sve ove godine nije uspio pronaći partnera. 

- Deprimiran sam i razočaran. Govore mi da nisam homoseksualac. Kako to oni mogu dokazati? Pokušao sam im objasniti da mi je 67 godina i da mi ne treba seks, kaže Malezijac koji napominje i da je član nekoliko gay udruga te da pomaže u organizaciji pride povorke u Liverpoolu. 

Mora im donijeti nove dokaze da je gay

Budući da postoje fotografije njega s raznih pride manifestacija, strahuje da bi ga, vrati li se u Maleziju, odmah mogli uhititi. No, britanski suci su neumoljivi i ponavljaju stav kako ne mogu dokazati da je Yew zaista homoseksualac i na temelju toga mu odobirit azil. 

Malezijac kaže kako su u Liverpoolu prema njemu svi ljubazni, a tamošnja gay zajednica pokrenula je i peticiju protiv njegove deportacije koju je dosad potpisalo više od 900 ljudi, piše Daily Mail.

Želi li ostati, Yew Britancima mora podastrijeti "nove dokaze o svojoj homoseksualnosti".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message