Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
74 komentara

Gay šokci: To što su nam radili nije utjecalo na nas, volimo se

Sve se ovo moglo izbjeći da su iz predsjedništva KUD-a pristali na to da nas pisanim putem isključe iz pjevačke skupine i KUD-a uz navođenje razloga, naravno uz potpis, rekao je jedan od mladića

74 komentara

I dalje stojim kod odluke da se vratimo u KUD Vesela šokadija, u mušku pjevačku skupinu, jer smatram da su nas neosnovano optužili, rekao je jedan od dva mladića koje su članovi KUD-a iz Gundinaca optužili za neprilično ponašanje.

Zasmetali su im njihovo grljenje, stiskanje, priljubljeno fotografiranje, i sve to pred djecom u autobusu.

- U ovih pet mjeseci ništa se nije posebno dogodilo, osim što je Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, nakon što je dva puta od predsjednika KUD-a Vesela šokadija iz Gundinaca dobila nezadovoljavajući odgovor, naredila provođenje inspekcijskoga nadzora nad KUD-om. U pet mjeseci obavljen je jedan inspekciji nadzor u vezi s fiskalizacijom, pronađeni su manji nedostaci, no sve ostalo još nije prošlo nadzor. To što predsjednik KUD-a tvrdi da nas nisu izbacili iz članstva, nije točno, kao niti njegova tvrdnja da se ne održavaju probe. Znam da se redovno održavaju probe prije svakog nastupa. Nismo pokušavali otići na probe jer nismo ludi da nas netko napadne i tako će biti sve dok se ova situacija ne riješi, smatram u našu korist – istaknuo je jedan od mladića.

AFERA KOD ĐAKOVA KUD izbacio gay članove: 'Bilo je nepodnošljivo, grlili su se'

Verbalni napadi

Prema njegovim riječima, do sada su bila samo dva ročišta u Općinskom državnom odvjetništvu, na kojima su se oni pojavljivali kao svjedoci.

- Mene i partnera napala su u studenom prošle godine dva člana pjevačke skupine, mada nisam siguran kakve su oni seksualne orijentacije. Nakon verbalnog napada završio sam na Hitnom prijemu jer sam prije nekoliko godina operirao srce. Sad sam trenutačno pod sedativima. Ovo što su uradili čista je diskriminacija nas kao ljudi, i zbog toga neću odustati. U biti cijeli postupak je u nadležnosti Općinskog državnog odvjetništva, koje vodi cijeli spor, mene pozivaju kao svjedoka, o čemu imam dokumentaciju - rekao je jedan od dva partnera, koji nije želio da mu se otkrije identitet, kao ni njegova partnera, koji je u Gundince došao iz Dalmacije prije pet mjeseci. Svi u ovom selu, pa i šire, znaju o njihovoj seksualnoj orijentaciji. Jedan od njih ima brak iza sebe, nakon šest godina zajedničkog života razveo se od partnerice uz dopuštenje iz Vatikana.

- Razveli smo se jer sam supruzi priznao svoju seksualnu orijentaciju, ona nije htjela, a niti ja, ostati dalje u tom braku – istaknuo je.

U mjestu koje ima manje od 2000 ljudi verbalni napadi i klevete, koji su se nastavili i tjednima nakon prvog incidenta, prijavljeni su policiji.

'I dalje smo zajedno'

- Sve se ovo moglo izbjeći da su iz predsjedništva KUD-a pristali na to da nas pisanim putem isključe iz pjevačke skupine i KUD-a uz navođenje razloga, naravno uz potpis – rekao je jedan od mladića, dodavši da su on i partner i dalje zajedno i da njihov odnos nikad nije bio bolji.

- To što su nam uradili nije utjecalo na nas, ali želimo samo da se primjereno kazne oni koji su potaknuli ovu diskriminaciju – rekao je jedan od dvojice izbačenih iz KUD-a.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message