Obavijesti

News

Komentari 15

Kako ga nije sram? U čekaonici bolnice Dubrava džepario žene

Kako ga nije sram? U čekaonici bolnice Dubrava džepario žene
1

Omiljena mjesta džepara su sredstva javnog prijevoza, tramvajska i autobusna stajališta, zdravstvene ustanove, tržnice, sajmovi, trgovački centri i mjesta javnih okupljanja

Zagrebačka policija osumnjičila je 28-godišnjaka da je pacijenticama u čekaonici KB-a Dubrava odvraćao pozornost dok im je iz torbica krao novčanike, zbog čega je ponovno objavila savjete građanima kako da se zaštite od lukavih džepara.

Osumnjičeni je u drugoj polovici srpnja i na početku kolovoza okrao tri žene u dobi od 63, 73 i 75 godina, oštetivši ih za 1380 kuna, izvijestila je zagrebačka policija.

Policija je zbog tog slučaja objavila savjete građanima kako se zaštititi od krađe, upozoravajući da džepari najčešće djeluju u gužvi, koristeći pritom neposredan doticaj sa žrtvom.

Njihova omiljena mjesta su sredstva javnog prijevoza, tramvajska i autobusna stajališta, zdravstvene ustanove, tržnice, sajmovi, trgovački centri i mjesta javnih okupljanja.

Kradljivci lukavo odabiru žrtve

Kradljivci lukavo odabiru žrtve nakon čega koriste bliski kontakt, primjerice naguravanje ili naslanjanje tijelom, a znaju se i 'dobronamjerno' upustiti u razgovor sa žrtvom, odvraćajući pritom njezinu pozornost.

Zavlače ruke u torbicu ili dio odjeće ili oštrim predmetom neprimjetno režu rub torbice ili dio odjeće odakle izvlače novčanik. Često rade u paru - jedan odabire žrtvu i džepari je, a drugi preuzima plijen žustro se udaljavajući.

Policija savjetuje građanima da sa sobom nose samo najpotrebniju količinu novca i kreditnih kartica te da gotovinu, kartice i sitni novac nose odvojeno, ako je moguće u ručnoj torbici i unutarnjem džepu jakne.

Neka poklopac torbe koja se otvara uvijek bude s unutarnje strane, uz tijelo.Više pozornosti obratite na svoje vrijednosti koje nosite sa sobom. Svoju torbicu nikada ne ostavljajte otvorenu i izvan vidokruga, savjetuje policija.

Pokretanje videa ...