Znanstvenici su ubrizgali ljudski gen u više od 300 krava. Profesor Li Ning, znanstvenik koji je vodio istraživanje, rekao je da ovo mlijeko jače od majčinog
Genetski modificirane krave daju mlijeko slično majčinom
Znanstvenici su dosegli novu razinu u proizvodnji genetski modificirane hrane. Naime, oni su predstavili genetski modificirane krave čije mlijeko mogu konzumirati ljudi alergični na laktozu, kao i one čije mlijeko sadrži 'zdrave' riblje masnoće.
Kineski znanstvenici ubrizgali su ljudski gen u više od 300 krava, a one sada proizvode mlijeko sa sličnim svojstvima kao majčino. Profesor Li Ning, znanstvenik koji je vodio istraživanje, rekao je da mlijeko ima jači okus od majčinog. U iduće tri godine planira komercijalizirati istraživanja na ovom području, a bit će potrebno deset ili više godina da ovo mlijeko stigne do potrošača, javlja pakalertpress.com.
GMO krave brani i doktor Zhou Hunamins s obzirom da obično mlijeko sadrži laktozu na koju je mnogo ljudi netolerantno, a na ovaj način proizvodit će se mlijeko s niskom razinom laktoze.