News

Komentari 22

GLAS: Zahtijevamo ostavku ministrice Nade Murganić

GLAS: Zahtijevamo ostavku ministrice Nade Murganić

U situaciji u kojoj premijer i ministrica ne znaju što piše u Zakonu, odnosno to saznaju nakon što su ga dali u javnu raspravu, pa ga povlače, jedino što je moguće je da se ministrica povuče, kažu u GLAS-u

Nakon slanja nacrta Obiteljskog zakona u javnu raspravu pa njegovog jučerašnjeg povlačenja zbog bure koji je podigao u javnosti spornom definicijom obitelji, stranka GLAS zahtijeva ostavku ministrice za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić.

- U situaciji u kojoj premijer i ministrica ne znaju što piše u Zakonu, odnosno to saznaju nekoliko sati nakon što su ga dali u javnu raspravu, pa ga povlače, jedino što je moguće je da se ministrica povuče kao resorno nadležna i prije svega kao glavni krivac da se sve to dogodilo - poručila je Nada Turina Đurić na konferenciji za novinare u petak u Hrvatskom saboru.

Istaknula je i da, ako je vjerovati premijeru da on nije znao što u Zakonu piše, ukoliko Murganić sama ne odstupi, onda bi on trebao predložiti njezinu smjenu. 

- A ako se ni to ne dogodi, GLAS će u narednom periodu pokrenuti pitanje povjerenja ministrici Murganić - najavila je Turina Đurić.

Nacrt tog Obiteljskog zakona, ističe, pokazuje pravo lice ove Vlade.
- Nakon premijerove da može što hoće, očito su i na nižim razinama shvatili da mogu što hoće - poručila je.

Najčitaniji članci