Obavijesti

News

Komentari 157

Glasovali i birači iz BiH: Imaju fiktivno prebivalište u Vrgorcu

Glasovali i birači iz BiH: Imaju fiktivno prebivalište u Vrgorcu
1

Samo se troši novac iz gradske blagajne bilo bi najbolje da "razigraju" jednu na balote ili trešeta pa tko pobjedi, ali bez hercegovačke publike, komentirali su

VIDEO

Unatoč činjenici kako je Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om na prijevremenim lokalnim izborima održanim u nedjelju za Gradsko vijeće grada Vrgorca osvojila najviše, sedam od petnaest  vijećničkih mjesta za Gradsko vijeće grada Vrgorca, prema svemu sudeći ostaju u oporbi. 

Apsolutni gubitnik ovih izbora, uz SDP koji je izgubio jednog vijećnika, je upravo HDZ. Za pobjedu im nije pomogla niti jaka logistička mašinerija predvođene Tomislavom Karamarkom, Josipom Rimac i Milijanom Vasom Brkićem koji su i osobno došli do Vrgorca dati javnu podršku Robertu Grljušiću. 

Nezavisna lista mladih predvođena Antom Pranićem osvojila je 5, SDP 2 te HNS 1 vijećničko mjesto. 

U drugi krug za gradonačelnika grada Vrgorca ide kandidat HDZ i Domoljubne koalicije Robert Grljušić te Ante Pranić kandidat Nezavisne liste mladih. 

HDZ nema potrebnu većinu u Gradskom vijeću, a već sada je, prema prognozama Vrgorčana, teško vjerovati da će se vijećnik iz HNS-a ili SDP-a prikloniti HDZ-u. I u prošlom sazivu Gradskog vijeća Nezavisna lista mladih zajedno sa HNS-om i SDP-om nije željela podržati gradski proračun za 2015. godinu kojega je predložio tadašnji gradonačelnik Borislav Matković (HDZ) što je i dovelo do krize lokalne vlasti i prijevremenih izbora te nakon pune dvadeset i tri godine izgubljene vlasti za HDZ.  Za očekivati je kako će barem "prešutno" Nezavisnu listu mladih predvođenu Antom Pranićem u Gradskom vijeću podržati SDP i HNS.

Što se pak tiče drugog kruga za gradonačelnika koji će se održati za petnaest dana bit će zanimljivo pratiti rezultate izbora. Ako pobjedi  Robert Grljušić (HDZ) i u Gradskom vijeću ne dobije većinu vrlo je vjerojatno  ponavljanje već viđenog političkog scenarija rušenja gradonačelnika. 

Na izbore je izašlo 67,18 posto upisanih birača. U biračke popise grada Vrgorca nepravilnosti na biralištima kako saznajemo nije bilo, ali Vrgorčani komentiraju kako je Vaso upregao sve svoje Hercegovce te da je i sada glasovalo dosta stanovnika susjedne BiH koji fiktivno prebivalište imaju u gradu Vrgorcu. Nitko za razgovor dan nakon izbora nije bio raspoložen, ali zato jesu Vrgorčani kojima je puna kapa  izbora. 

- Samo se troši novac iz gradske blagajne i bilo bi najbolje da "razigraju" jednu na balote ili trešeta pa tko pobjedi, ali bez hercegovačke publike - komentirali su u šali Vrgorčani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca