Obavijesti

News

Komentari 12

Glavaš najavio: Ovo su mi bili zadnji parlamentarni izbori

Glavaš najavio: Ovo su mi bili zadnji parlamentarni izbori
9

Kavana se nalazi se odmah do zgrade u kojoj HDSSB ima svoje sluzbene prostorije. Tijekom izborne noći i iščekivanja rezultata HDSSB ugosti sve svoje pridošle članove i simpatizere

VIDEO

23.28 Smatram da je za HDSSB najvažnije, bez obzira da li smo ovim rezultatom zadovoljni ili ne, da smo osigurali naredne četiri godine status HDSSB-a kao parlamentarne stranke. Normalno da nisam zadovoljan rezultatom, zadovoljan sam samo ostankom u parlamentu, što nam ostavlja političku pretpostavku za daljnji rad na ovom području. Za nas su puno interesantniji lokalni izbori koji se održavaju u svibnju slijedeće godine. Politički cilj nam je vratiti se na vlast u gradu Osijeku i zadržati kontinuitet vlasti u Osječko-baranjskoj županiji. 

Što se tiče politike na nacionalnoj razini, ovo su moji zadnji parlamentarni izbori i to sam si zacrtao još početkom kampanje. Dakle, na parlamentarne izbore ja osobno više neću ići i, nakon ovih izbora, završit će moj deveti mandat. Smatram da je to dovoljno jer se bližim životnoj dobi kada uistinu više nema nikakvog razloga da se dalje bavim ovim poslom. Nakon  ovoga mandata odlazim u mirovinu. 

Što se tiče lokalnih izbora ja u stranci mogu pomagati u pripremi izbora, ne interesira me i nemam nikakvih ambicija niti sam u ikakvoj kombinatorici za neku od čelnih funkcija, to me ne zanima. Do konca ove godine u stranci ćemo održati izvanredni izborni Sabor gdje će HDSSB poduzeti sve da se vodstvo pomladi, da se otvori širok prostor mladim ljudima koji će ga voditi u pripremi za lokalne izbore ali i naredne parlamentarne. Ukoliko netko ima dilemu da li će HDSSB mijenjati predsjednika stranke, mogu reći da do toga neće doći jer imamo kvalitetnog, mladog, predsjednika stranke i naredni mandat je njegov mandat, suvereno će voditi stranku, sastavljati  liste. Duboko sam uvjeren da je HDSSB iznjedrio kvalitetnog čovjeka koji će ovu stranku voditi barem dva naredna desetljeća. 

Broj glasova HDSSB-u pada jer je Slavonija i Baranja tradicionalno naklonjena HDZ-u i nije bilo lako našoj stranci ući u nekakav politički prostor sa novim projektom. No, od 2005.godine mi smo to uspjeli jer smo u tri parlamentarna saziva dio hrvatskog parlamenta. Ovo su možda i krizni izbori što se tiče budućnosti HDSSB-a i zato naglašavam da je nama najbitnije da smo ostali parlamentarni. Vjerujem da će birači u narednim godinama i izbornim ciklusima sve više prihvaćati  našu regionalnu opciju kao svoju jer, u konačnici, svi će morati shvatiti da se ne mogu oslanjati na stranke sa nacionalnim predznakom, jer one vode brigu o nacionalnoj politici, kada prođu izbori zaboravljaju one dijelove Hrvatske gdje su pokupili te glasove, pa sam duboko uvjeren da će i Slavonci i Baranjci s vremenom to shvatiti te prihvatiti HDSSB kao svoju političku opciju. Duboko vjerujem da se smiješi lijepa politička budućnost ovoj regionalnoj stranci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

22:20  U izjavi medijima u izbornom stožeru HDSSB-a Glavaš je kazao da su predizborne želje o tri saborska mandata i klubu zastupnika bile normalne i realne, ali ako se to i ne ostvari najbitnije je očuvanje parlamentarnog statusa i nakon 11 godina postojanja stranke.

Ocijenio je da su gospodarska situacija zadnjih godina i iseljavanje gotovo 100.000 ljudi s područja Slavonije devastirali člansku bazu stranke.

Na tvrdnju novinara kako im, s obzirom na pad potpore, vjerojatno ne bi odgovarali eventualni novi prijevremeni izbori, Glavaš je kazao kako je potpora pala i drugim strankama, posebice vodećim strankama s nacionalnim predznakom, a da je HDSSB, unatoč svim poteškoćama i pokušajima da ga se uništi, sačuvao parlamentarni status.

Branimir Glavaš o izbornom rezultatu Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata Video on Sunday, September 11, 2016

21:52  U stožer HDSSB-a čelnici su pristigli nešto iza 21 sat, a tada su već prvi rezultati pokazivali da će ova slavonska regionalna stranka u novom sazivu Sabora imati tek jedan mandat. Ako je taj rezultat i razočarao Branimira Glavaša, prvog na listi, i predsjednika stranke Dragana Vulina, oni to u svojim izjavama nisu dali naslutiti. Nije im pomogla ni koalicija sa strankom Ruže Tomašić. U konstruktivnoj kampanji tijekom koje su ukazivali na stvarne probleme Slavonije i Baranje, nadali su se dobiti bar tri mandata.

"Ono što je meni važno je to da HDSSB ostaje parlamentarna stranka i nakon 11 godina sigurno je da će se nas glas čuti u hrvatskom Saboru. I dalje ćemo se kao lavovi boriti za interese našeg zavičaja jer činjenica je da na hrvatskoj političkoj sceni nijedna druga stranka nije toliko dugo preživjela. Ovo su naši četvrti parlamentarni izbori u kojima participiramo a nismo bili dijelom velikih blokova. Nećemo se povući ni milimetra od borbe za interese našeg zavičaja. Sada se pripremamo za lokalne izbore koji nam dolaze za nekoliko mjeseci" prokomentirao je rezultate izbora predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin priznajući da su se nadali da će osvojiti tri saborska mandata.

U Stožeru HDSSB-a postalo življe nakon osvojenog drugog mandata

Posted by 24sata Video on Sunday, September 11, 2016

Oko 22 sata izborni rezultat se malo promijenio pa je HDSSB ipak dobio dva mandata što je umnogome podiglo atmosferu u stožeru u koji su u međuvremenu došli i tamburaši.

20:35 Kada god su bilježili dobre rezultate na državnim i lokalnim izborima, Glavašev HDSSB imao je izborni stožer u velikoj kavani sa pogledom na Trg Slobode u Osijeku.

Protekle izbore, kada su osvojili tek dva mandata, slavili su na drugoj, luksuznijoj lokaciji, u kristalnoj dvorani koja inače služi za svatove no, to im se 'vjenčanje' nije pokazalo ni sretnim ni dugotrajnim pa su se opet odlučili vratiti u 'svoju' kavanu. Tijekom vladavine HDSSB-a ta je kavana promijenila nekoliko vlasnika ali svi su rado ugošćavali Glavaša kojega se tu često može vidjeti na dnevnim kavama i druženjima.

Kavana se sada zove Lotus City kaffe bar i nalazi se odmah do zgrade u kojoj HDSSB ima svoje sluzbene prostorije. Tijekom izborne noći i iščekivanja rezultata HDSSB ugosti sve svoje pridošle članove, simpatizere ali i dobronamjernike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora