Obavijesti

News

Komentari 386

Glavaševa garda sprema se za Sabor uz slogan 'Za svoj dom'

Glavaševa garda sprema se za Sabor uz slogan 'Za svoj dom'
47

Već tri tjedna sportsku dvoranu obrtničke škole u Osijeku navečer posjećuje 30-ak mladića. Odijevaju uniforme i vježbaju marširanje, pod Glavaševim budnim okom

VIDEO

Slavonska sokolska garda , koju Branimir Glavaš u tajnosti uvježbava u školskoj sportskoj dvorani, izvazvala je veliku buru u javnosti.

Branimir Glavaš iznenadio se što su fotografije procurile u javnost i kaže kako nije riječ o vojsci nego o pripremama za stranački skup.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:46

- Ne znam odakle vam fotografije. Riječ je o pripremama za izvještajni Sabor HDSSB-a, koje se odvijaju u uskom i zatvorenom krugu - bila je prva Glavaševa reakcija.

Izvještajni sabor stranke će biti ovaj četvrtak u Osijeku. A u HDSSB-u tvrde kako pripremaju iznenađenja za 2000 izaslanika, koje treba motivirati za parlamentarne izbore u studenome.

-Bit će na tom saboru još detalja, bit će kazalište, ali ne znam sve detalje i ne mogu vam ništa više reći prije četvrtka - dodao je Branimir Glavaš.

POGLEDAJ VIDEO

Pokretanje videa...

24sata 00:38

HDSSB-ov slogan u izbornoj kampanji je “Za svoj dom”. Čak su predstavili i modifikaciju grba s tom porukom, koji također podsjeća na vojne ambleme.

Pripadnici njihove trupe odjeveni su u odore koje podsjećaju na one specijalnih postrojbi, s kombinezonima i vojničkim bojnim prslucima, a na glavi im stoji beretka ukrašena šahovnicom.

Na lijevom i desnom rukavu, svaki od 30-ak mladića je imao ambleme. Jedan je grb Slavonije, a drugi očito njihove novoosnovane postrojbe. Znak Slavonske sokolske garde sastoji se od prekriženog zlatnog mača i munje. Iznad njih je slavonska kuna, ali i tri posebno uokvirena znaka: zvjezdice Europske unije, hrvatska šahovnica i slavonski grb.

Na leđa jednog od pripadnika postrojbe Glavaš je nalijepio veliki znak sa zlatnim slovima “SSG”, ali odmah ga je potom skinuo.

Niti jedan od članova postrojbe nema oružje, ali na lijevom boku imaju specijalnu torbicu koja može i za to poslužiti. Tijekom uvježbavanja nastupa nose zastave HDSSB-a i hrvatske barjake. Vježbaju strojev korak i postrojavanja. Na probama su svi viđeniji članovi stranke. Glavaš je također u crnom.

>>> Sve o Glavaševoj postrojbi čitajte u srijedu u tiskanom izdanju 24sata



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 386
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a