Obavijesti

News

Komentari 4

Glavna tužiteljica BiH oštetila državu zbog fiktivnih troškova?

Glavna tužiteljica BiH oštetila državu zbog fiktivnih troškova?

Sud je presudio u korist glavne državne tužiteljice i ona je dobila tražene novce na ime troškova najma stana. No naknadno se ispostavilo kako u tužbi tužiteljice Tadić postoje problematične činjenice

VIDEO

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine tužila je državu tražeći isplatu naknada za troškove stanovanja i život odvojen od obitelji a svoju je tužbu temeljila na fiktivnim dokumentima čime je zapravo počinila kazneno djelo prijevare, objavili su u ponedjeljak lokalni mediji.

Sarajevsko "Oslobođenje" objavilo je veliki tekst kojega su prenijeli brojni drugi mediji i u kojemu se tvrdi kako je Gordana Tadić fiktivno iznajmila stan u Sarajevu nakon što je 2013. imenovana za tužiteljicu u državnom tužiteljstvu na čije je čelo došla 2016. godine.

Tadić je sa stanovitim Milanom Milidragom 2015. godine sklopila ugovor o najmu stana odnosno garsonijere a takav je dokument priložila 2019. godine uz tužbu Sudu BiH, odnosno zahtjev da joj se iz proračuna retroaktivno isplati nešto više od pet tisuća KM (20 tisuća kuna) na ime troškova stanovanja.

Taj je zahtjev podnijela na temelju pravorijeka Ustavnog suda BiH koji je ranije zaključio kako su neustavne zakonske odredbe po kojima osobe na dužnostima u pravosuđu nisu imale pravo na dodatne naknade poput troškova za život odvojen od obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sud je presudio u korist glavne državne tužiteljice i ona je dobila tražene novce na ime troškova najma stana. No naknadno se ispostavilo kako u tužbi tužiteljice Tadić postoje problematične činjenice.

Jedna je, primjerice, da ugovor o najmu kojega je priložila nije bio ovjeren u poreznoj upravi iako je to zakonska obveza, da u 2019. godini u kojima je navodno koristila stan u njemu nije potrošen niti jedan kilovat električne energije kao i da je taj stan u vrijeme dok je vrijedio ugovor o najmu Milidrag prodao drugoj osobi, koja tamo nije zatekla nikog niti ga je nekome izdala.

"Nitko nije živio u stanu kada sam ga ja kupio”, kazao je Amel Đogić, Sarajlija koji je u listopadu 2019. postao vlasnikom spornog stana,

Na kraju se još pojavila informacija kako je ta garsonijera točno uz stan čiji je vlasnik sin glavne tužiteljice Tomislav Tadić i koji na toj adresi zapravo ne živi. Stan je koristila njegova majka od 2013. godine kada je imenovana za tužiteljicu u državnom tužiteljstvu.

Godinu i pol nakon toga ona je sklopila ugovor o najmu garsonijere u neposrednom susjedstvu.

"Pojednostavljeno, glavna državna tužiteljica Gordana Tadić od države Bosne i Hercegovine je naplaćivala i (ili) željela naplatiti troškove za smještaj u stanu u kojem nije živjela, a koji se nalazi na istom katu gdje je stan njenog sina u kojem je, zapravo, živjela", piše "Oslobođenje" uz zaključak kako je Tadić zapravo pokušala prevariti državu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag