Obavijesti

News

Komentari 129

Glavni tajnik HVIDRA-e: Nećemo sjediti skrštenih ruku

Glavni tajnik HVIDRA-e: Nećemo sjediti skrštenih ruku
1

Kaže i kako njegova ostavka i dalje stoji otvorena do sljedeće sjednice glavnog odbora. Što se tiče ministra Tome Medveda, Periša kaže da je on na njihovoj strani

Ponudio sam ostavku zbog revolta sa zadnje sjednice Vlade gdje je premijer izašao s tezom da smo na toj sjednici dobili milijun kuna koje nismo dobili, nego je samo bilo pisano pokroviteljstvo za Svehrvatsko športsko natjecanje u Makarskoj. Smatramo da je skrenuta pozornost javnosti kako se nama začipa usta sredstvima koje nismo dobili. Mi smo aplicirali na četiri projekta Ministarstva branitelja, jedan od njih je Svehrvatsko športsko natjecanje za koje je izdvojeno 800.000 kuna rekao je za N1 Televiziju glavni tajnik HVIDRA-e Josip Periša

Josip Đakić tvrdi: HVIDR-a je nezadovoljna sporošću DORH-a
Josip Đakić tvrdi: HVIDR-a je nezadovoljna sporošću DORH-a


Kaže kako nisu razgovarali o blokadi Sabora. 

- Mi DORH-u nismo dali nikakav rok, a što se tiče toga da sugeriramo hrvatskom pravosuđu, da imamo opciju sugeriranja onda bi sugerirali da se procesuiraju ratni zločini od 1990. do 1995. nad hrvatskim narodom što nije slučaj - kaže. 

Na pitanje kako će se HVIDRA dalje postaviti odgovara: 
- Nećemo stajati skrštenih ruku, kroz idući tjedan ćemo organizirati još jedan sastanak na kojem ćemo donijeti odluke što i kako dalje.
Kaže i kako njegova ostavka i dalje stoji otvorena do sljedeće sjednice glavnog odbora, te da je spreman sam odstupiti. On osobno nije razgovarao jučer s ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Pupovac: Neka sude svakome kome misle da treba suditi
Pupovac: Neka sude svakome kome misle da treba suditi

- Medved je na našoj strani, dijeli naš svjetonazor i mišljenja oko ovih pitanja i Domovinskog rata. Nije nam prihvatljiva teza da se Vlada i pojedini ministri pridružuju našoj osudi, Vlada je u poziciji da nešto napravi, a ne da osuđuje. Vlada je izravno u poziciji da nešto napravi - kaže Periša. 

Na pitanje jesu li njihovi istupi udar na premijera kaže: "Premijer Plenković je premijer i predsjednik HDZ-a, udar na njega ovisno kako se to gleda, ako je udar kritika onda je to možda udar, kritički smo se osvrnuli na te događaje i smatrali smo da je premijer bio u poziciji da napravi nešto u zadnjih 30 dana i razmisli o toj koaliciji sa SDSS-om."

Nagovarali branitelje da ništa ne poduzimaju protiv Pupovca?
Nagovarali branitelje da ništa ne poduzimaju protiv Pupovca?

Komentirao je i današnju izjavu Milorada Pupovac oko toga da mu slobodno sude. "Milorad Pupovac vrlo vješto manipulira javnosti, vješt je manipulator i iz ovog slučaja pokušava izaći kao žrtva. On je blatio Hrvatsku u zadnja dva intervjua. Iznio je kvalifikacije koje su za većinu hrvatskog naroda neprihvatljive."