News

Komentari 6

Ostojić o SMS-u: Možda sam ja bolje informiran nego premijer

Ostojić o SMS-u: Možda sam ja bolje informiran nego premijer

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku Ranko Ostojić smatra da bi premijer i predsjednica zbog afere SMS trebali sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Iznenadilo me da premijera i predsjednica kažu da neće sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnosti i javno kažu da oni nemaju informaciju o tome što se događa. To vam je sigurnost i povjerenje, poručio je Ranko Ostojić (SDP) predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost komentirajući aferu SMS te ponašanje premijera i predsjednice države.

Smatra da bi premijer i predsjednica trebali sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

- Možda sam ja bolje informiran nego premijer. Zasigurno da ovo zaslužuje ozbiljnu sjednicu i ozbiljne odgovore. Mi gledamo jednu sapunicu koja služi za unutarstranačke obračune. U tijeku je kampanja, signali se šalju, pretpostavljam da to treba upravo na taj način gledati. Mislim da DIP treba ovdje intervenirati jer previše je tih unutarnjih sukobljavanja koji se koriste u izbornim procesima - rekao je Ostojić.

Najavio je da će zbog medijske napise da je kum Milijana Brkića naredio Franji Vargi da nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zatražiti očitovanje nadležnih službi. Napomenuo je da je od listopada prošle godine odbor uključen u traženje informacija od MUP-a, DORH-a i sigurnosnih službi prvenstveno oko curenja podataka iz istrage, ali i svih ostalih detalja. Hoće li zbog novih informacija sazivati posebnu sjednicu odbora, Ostojić je odgovorio da će o tome odlučiti kad odbor dobije sva očitovanja.

- To ne ovisi samo o meni. Ja ću se držati zakona i ako su informacije takve sazvati sjednicu, ako ništa uz pomoć pet članova odbora - kazao je Ostojić.

Naveo je da sigurnosne službe odgovaraju žurno, ali i napomenuo da ministar unutarnjih poslova do sada nije bio ni na jednoj sjednici odbora.

- To govori koji je odnos prema parlamentarnom nadzoru, tijelu koje treba nadzirati rad policije - zaključio je Ostojić. 

 

Najčitaniji članci