Obavijesti

Promo sadržaj

Globalni lider obilježio Svjetski tjedan cijepljenja

Globalni lider obilježio Svjetski tjedan cijepljenja
1

Uz rad na razvoju cjepiva protiv COVID-19 i sudjelovanje u globalnoj i lokalnoj borbi protiv pandemije, GlaxoSmithKline obilježava i Svjetski tjedan cijepljenja

Cijepljenjem se svake godine spašavaju milijuni života u svim dobnim skupinama, što cijepljenje čini jednom od najuspješnijih i troškovno najučinkovitijih javnozdravstvenih intervencija. To su i neke od najvažnijih poruka ovogodišnjih Europskog i Svjetskog tjedna cijepljenja, koji se obilježavaju od 20. do 26., odnosno 24. do 30. travnja.

Uz ovogodišnji moto #CjepivaDjeluju #ZdravljeZaSve, slave se prvaci cijepljenja: cjepiva, stručnjaci koji ih razvijaju ili distribuiraju, zdravstveno osoblje koje cijepi, kao i osobe koje se cijepe, jer zajednički djeluju u zaštiti zdravlja svih i svugdje.

Kroz Svjetski tjedan cijepljenja nastoji se potaknuti i veći angažman svih dionika od provoditelja cijepljenja do zdravstvene administracije, te osvijestiti važnost cijepljenja u zaštiti i očuvanju zdravlja svih, ali i ukazati na potrebu kontinuiranog poboljšanja programa imunizacije, detektiranja i uklanjanja barijera u dostupnosti cijepljenja te povećati ulaganje u cjepiva i cijepljenje.

I ove godine, GlaxoSmithKline (GSK) se kao svjetski lider u proizvodnji cjepiva pridružuje obilježavanju Svjetskog tjedna cijepljenja. Svi možemo biti prvaci cijepljenja, a cijepljenjem štitimo ne samo sebe, nego i cijelu zajednicu. Kao mali prvaci cijepljenja djeca zaposlenika GSK ove su godine putem video poziva iz vlastitih domova predstavljala crteže kojima su dočarali kako oni vide cijepljenje i njegove dobrobiti za sve. Vjerujemo da će ovim crtežima mališani razveseliti svoje tete doktorice i medicinske sestre i na ovaj način im zahvaliti i u naše ime što brinu za nas. Kako bi djecu dodatno obradovali i skratili im sate do povratka u školske klupe i druženja s prijateljima, GSK im je darovao knjige primjerene njihovoj dobi.

A važnost cjepiva i cijepljenja ponovno je došla u središte pažnje najšire svjetske javnosti izbijanjem pandemije COVID-19 i početkom potrage za cjepivom protiv te opasne prijetnje našem zdravlju.

Nakon prošle godine u kojoj je diljem svijeta proizveo i dostavio 701 milijun doza cjepiva protiv čak 21 zarazne bolesti, GSK se toj potrazi pridružio kroz partnerstva s drugim kompanijama koje rade na razvoju cjepiva kako bi svoju tehnologiju razvoja i proizvodnje učinio dostupnom istraživačkim programima cjepiva za COVID-19.

Kao društveno odgovorna tvrtka koja želi pomoći ljudima da učine više, osjećaju se bolje i žive duže, GSK se uz donaciju Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji vrijednu 10 milijuna dolara pridružio i brojnim lokalnim inicijativima s ciljem davanje podrške u borbi protiv COVID-19. Uz financijsku donaciju inicijativi Hrvatske ljekarničke komore i Crvenog križa „Pozovi za zdravlje“, dio GSK zaposlenika volontira u pozivnom centru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i time posvećuju svoje vrijeme kako bi pomogli zdravstvenom sustavu u ovim izazovnim vremenima.

Svim zdravstvenim radnicima i zaposlenim u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske i šire ovim putem GSK želi zahvaliti na njihovom trudu i predanosti u borbi protiv pandemije COVID-19, kao i na njihovoj požrtvovnosti i hrabrosti.

Cjepivo protiv COVID-19 pandemije, kada bude razvijeno, svakako će odigrati veliku ulogu i zdravstvenim radnicima poslužiti kao vrijedni alat koji će pomoći zaštiti milijune života diljem svijeta, stoga podržite i vi obilježavanje Svjetskog tjedna cijepljenja.

GSK je svjetska zdravstvena tvrtka vođena posebnom ciljem: pomoći ljudima da učine više, osjećaju se bolje, žive duže. Za više informacija posjetite www.gsk.com/about-us

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.