Obavijesti

News

Komentari 9

Glumac Ličanin sa suzama u očima: Neću se spaliti!

Glumac Ličanin sa suzama u očima: Neću se spaliti!
4

Isprovociran dovikivanjem građana Ličanin se ipak polio čistim alkoholom, nakon čega su ga dvojica policajaca privela u policijsku postaju

VIDEO

Nešto prije 16 sati, za kada je bilo najavljeno samospaljivanje, oko zgrade Grada Rijeke šetali su riječki policajci i vatrogasci.
- Imamo dva aparata za gašenje požara, azbestnu deku i navalno vozilo u slučaju da se požar proširi, govore trojica djelatnika riječke vatrogasne postrojbe.
- Neću se spaliti - povikao je sa suznim očima umirovljeni glumac riječkog HNK i bivši voditelj amaterskog kazališta Otvorena scena Belveder, Bosnimir Ličanin ispred  zgrade Grada Rijeke na Korzu gdje se zbog njegova prosvjeda okupilo više od stotinu ljudi.
- Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nije dostojan da se radi njega spalim - nastavio je Ličanin točno u 16 sati. Ispred zgrade Grada Rijeke čekali su ga brojni prijatelji: "Nećemo mu dati da se zapali, imamo aparate za gašenje i nećemo dopustiti da se uništi". Isprovociran dovikivanjem građana Ličanin se ipak polio čistim alkoholom, nakon čega su ga dvojica policajaca privela u prvu policijsku postaju.
- Hrvatska policija je moja policija, vratite se natrag - poručio je Ličanin novinarima prije ulaska u policijsku postaju.
Ispred policijske postaje zatekli smo riječkog odvjetnika, Ljubu Kostiča, koji će nakon ovoga čina zastupati Bosnimira Ličanina.
- Dok se drugima oprašta, Palachu se ne oprašta, dok članovi poglavarstva 'svojima' opraštaju plaćanje najma, Palach se zatvara, poručuje Kostič i nastavlja:
- Bosnimir Ličanin želio je progovoriti u ime mladih. Ako želimo zdravu budućnost, onda poduzmimo nešto da nam mladež ne bude na ulici u alkoholu i drogi. Uz Kostiča je bio i odvjetnik Slobodan Večerina koji zastupa MMC Palach.
- Policajci su nam rekli da se maknemo jer nas navodno Ličanin ne želi vidjeti, a ne daju nam da mu pristupimo, rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a