Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

'Godina može biti dovoljna da pokažemo kvalitetne rezultate'

Aladrović zagovara nastavak mirovinske reforme, uvođenje nacionalne mirovine u 2020. godini i socijalni dijalog sa svim zainteresiranim skupinama kao i partnerima...

Zagreb: Novi ministri dolaze u Banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22 komentara

Josip Aladrović (34), novi ministar rada i mirovinskog sustava, danas je službeno preuzeo Ministarstvo. U razgovoru za HRT istaknuo je socijalni dijalog, digitalizaciju i mjere uštede kao prioritete. 

- Nastavak jačanja mjera zapošljavanja, moramo raditi reviziju mjera za koje vidimo da nisu ostvarile dovoljno dobre rezultate, digitalizacija iz naše domene usluga koje pružaju institucije u okviru ministarstva rada i mirovinskog sustava s posebnim naglaskom na Mirovinsko osiguranje, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Regos, govori Josip Aladrović, koji je naslijedio ministra Marka Pavića. 

SJEDNICA SABORA Izglasali su povjerenje: U Vladu stiže sedam novih ministara

Aladrović zagovara nastavak mirovinske reforme, uvođenje nacionalne mirovine u 2020. godini i socijalni dijalog sa svim zainteresiranim skupinama kao i partnerima, sindikatima, sindikatima umirovljenika, s mirovinskim fondovima s hrvatskom udrugom poslodavaca,  a kao posljednji cilj je formiranje gospodarskog socijalnog vijeća. 

Ističe kako će nastaviti dobre projekte koje je započeo bivši ministar Pavić, vrlo brzo će formirati i svoje ideje.

- Godinu dana možemo promatrati kao kratko razdoblje, ako ćemo biti svjesni naše odgovornosti, ako ćemo, biti svjesni što moramo učiniti u tih godinu dana, ta godina dana može biti sasvim dovoljna da pokažemo kvalitetne rezultate.

NOVI MINISTAR ALADROVIĆ Uzgaja jabuke, HDZ-ovac je od 16., a zamjeraju mu - uhljebe  

Sindikati su za referendum protiv reforme prikupili više od 740 tisuća potpisa, a Aladrović smatra kako je mirovinska reforma imala tri svoja cilja, dugoročna održivost mirovinskog sustava, povećanje mirovina i ispravljanje nepravde koje su među generacijama. 

- Mirovinska reforma je riješila sva tri izazova koja su se našla u toj mirovinskoj reformi, mi s tim rezultatom možemo biti zadovoljni. Mi i dalje provodimo mirovinsku reformu u kontekstu nacionalne mirovine, 2020. godine. Što se tiče socijalnog dijaloga, mi smo jasno istaknuli da želimo razgovarati o potpisima i razlozima nezadovoljstva. 

Novi ministar rada i mirovinskog sustava smatra kako nezaposlenost u Hrvatskoj konstantno pada, te ističe kako su sigurni da će se svakako nastaviti  pozitivne trendove za hrvatsko gospodarstvo, u smislu uštede. Jedan od prioriteta bit će digitalizacija, kao preduvjet za uštede.

Aladrović govori kako su u programu Vlade HDZ-a istaknuli 2020. godinu kao godinu kad će realizirati nacionalnu mirovinu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message