Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Godinama je skrivala polovicu lica, a sad ga ponosno pokazuje

Slovakinja Ivanka Danišova (30) rođena je s Goldenharovim sindromom. U djetinjstvu je zbog malformacija na licu često bila žrtva podsmjeha i nasilja. Zbog toga se skrivala

Foto: Facebook
13 komentara

Jedno od 25.000 novorođenčadi u Europi oboli od Goldenharova sindroma, oštećenja gena koje izaziva malformacije na licu. Bolest izaziva deformaciju očiju, ušne školjke ili jednostrani poremećaj rasta glave.

Slovakinja Ivanka Danišova (30) rođena je s ovom bolešću. U djetinjstvu je često bila žrtva podsmjeha i nasilja. Zbog toga je skrivala pola lica. Danas je uspješna odvjetnica i hrabro se nosi sa svojom bolešću iako su liječnici sumnjali da će preživjeti.

U Chicagu je već dva puta operirala lice,  a u rujnu ove godine planira na još jednu operaciju. Zato je na internetu pokrenula akciju prikupljanja novca. Kampanjom 'Rainbow for Ivanka' želi skrenuti pažnju javnosti na bolest i ohrabriti druge ljude da se ne predaju.

U Hrvatskoj također ima nekoliko oboljele djece. Izlječenje je moguće. Ali je bolno i dugotrajno jer djeca moraju proći mnoge operacije. Uzrok ove bolesti je nepoznat. Zna se samo da - nije nasljedna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message