Obavijesti

News

Komentari 13

Gordan Lauc - S ovakvim brojkama novozaraženih nema potrebe za oštrijim mjerama

Gordan Lauc - S ovakvim brojkama novozaraženih nema potrebe za oštrijim mjerama

Isplanirajte 2021. godinu zajedno s Liderom na najvažnijem poslovnom skupu u regiji koji će se održati održati 23.rujna u velikoj kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velsesajmu

VIDEO

Kako pripremiti tvrtku za poslovanje u 2021. godini pitanje je koje si postavljaju mnogi poduzetnici, predsjednici uprava, direktori i menadžeri. I dok se mnogi samo pitaju, oni drugi će odgovore potražiti na tradicionalnoj 12. Liderovoj konferenciji Dan velikih planova gdje  će se svim okupljenima ponuditi korisne i upotrebljive informacije za izradu i doradu planova poslovanja u turbulentnim vremenima. 

Osnovni cilj konferencije je dati praktične inpute poduzetnicima i menadžerima koji rade poslovne planove za 2021. godinu kao i niz procjena o tome kakva će biti sljedeća poslovna godina tako da svatko može odabrati kombinaciju signala koji mu se čine najvažnijima. 
S obzirom na to da će mnogi planovi ovisiti i o kretanju pandemije uzrokovane koronavirusom na konferenciji će u razgovoru jedan na jedan svoje viđenje i smjer kretanja pandemije dati i naš respektabilini znanstvenik prof. dr. sc. Gordan Lauc koji zajedno s Liderom dijeli optimističan stav glede pandemije.

- Optimističan sam jer vjerujem da će se do proljeća virus toliko proširiti da će priča biti gotova. U ovom trenutku apsolutno ne treba ništa pooštravati dok nam se značajno ne poveća broj zaraženih. Ako kod nas počne umirati 30 ili 50 ljudi dnevno, trebat će dobro razmisliti što napraviti. Neke od mjera iz ožujka su bile definitivno pogrešne, poput onih propusnica koje su jako komplicirale život građanima. Zabrane rada su isto uvijek vrlo osjetljive i ako će država to opet raditi morat će nekako kompenzirati gubitke zatvorenima. Mi još uvijek ne znamo kako učinkovito zaustaviti širenje ovog virusa jer, kako sam rekao, Čile i uz vrlo restriktivan lockdown ima tisuće zaraženih tjednima. Trebat će nešto poduzeti ako se broj mrtvih osjetno poveća, ali ja se nadam da do toga neće doći zato što mislim da nas se dosta već zarazilo i da smo možda time odradili val koji bi nas udario ujesen. Danas zaista ima puno korone okolo i gotovo svi znaju nekoga tko je zaražen. Jesam protiv lockdowna, ali treba paziti, primjerice nošenjem maski čiji sam ja veliki pobornik. Zaista nije toliki problem staviti masku.

Korona, potres, recesija: Kako planirati poslovanje u 2021.?
Korona, potres, recesija: Kako planirati poslovanje u 2021.?

U posljednjih jedanaest godina poslovni skup Dan velikih planova postao je zaštitni znak Liderovih konferencija, te je stekao status političko-gospodarskog 'must be' eventa koji će i ove godine svojim programom i izborom govornika opravdati svoj status. 


Osigurajte svoje mjesto na konferenciji!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca