Obavijesti

Promo sadržaj

Gordon Ramsay se vraća u još većoj pustolovini: Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje

Gordon Ramsay se vraća u još većoj pustolovini: Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje
7

Gordon Ramsay vezuje čizme, grabi noževe, veže se i opet kreće na put u drugoj sezoni Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje na National Geographic-u. Chef s više Michelinovih zvjezdica i Ironman atleta nastavlja s pustolovinama širom globusa u nepopustljivoj potjeri za kulinarskim nadahnućem. Serija će se emitirati po cijelom svijetu, u 172 zemlje, na 43 jezika. Druga sezona prati Ramsaya dok se zapliće u još zabavnije avanture, istražujući svjetske kulture kroz hranu.

Drugu sezonu uspješnice Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje možete pratiti nedjeljom u 22:00h na National Geographic-u.

Ramsay se gosti putem kroz Tasmaniju, Južnu Afrika, Indoneziju, Louisianu, Norvešku, Indiju i Gvajanu, i odvažuje se skrenuti s utabanog puta kako bi istražio svjetske kuhinje. Putuje daleko u neistraženu prirodu svakog mjesta koje posjećuje, vere se po planinama, bori s valovima od 3 metra, prkosi ledenim temperaturama i probija kroz divljinu kako bi prikupio neke od najfinijih sastojaka na svijetu. Od plivanja u vodama što vrve velikim bijelim psinama do sudjelovanja u tradicionalnoj utrci bikova, Ramsay riskira život i baca se naglavce u najodvažnije pothvate samo da dosegne jestivo savršenstvo.

84644

Pod vodstvom lokalnih eksperata i kuharskih legendi koje sreće putem, Ramsay uživa u kulinarskim običajima i uči o slasnim delikatesama i novim okusima jedinstvenima za svaku regiju. Svaki sastojak koji ubere, jelo koje okuša i osoba koju sretne, nadahnut će ga da stvori recept od nule, s nakanom da ocrta srce te kulture. U zaključku svake epizode Ramsay si postavlja izazov da u velikom finalu u kuhinji, zajedno s lokalnom legendom kuharstva uza sebe, pripremi obrok za mještane koje je sreo tijekom putovanja.

Neke od pustolovina ‒ kulinarskih i drugih ‒ koje Ramsay doživljava u ovoj sezoni su sljedeće:

  • Riskira život i ozljede priključujući se tradicionalnoj utrci bikova u zabačenom rižištu negdje na Zapadnoj Sumatri;
  • Prkosi olujnim vodama Tasmanije da bi roneći među hridima samo s maskom i cjevčicom tražio divovske bodljaste jastoge;
  • Skače iz helikoptera u visoke valove da ubere dagnje duž obale Južne Afrike;
  • U Indoneziji istražuje splet špilja prepunih šišmiša tražeći divovske kozice;
  • Natjerava terenac kroz pogibeljno blatnjave sporedne ceste u Louisiani da dobavi svježe zelenje i nalovi naramak žaba rikača i slatkovodnih rakova;
  • Zaranja u ledene vode norveških fjordova gdje otkriva darežljivo obilje sastojaka;
  • Bije bitku s jakim valovima da lovi ribu koristeći tradicionalne tehnike Južne Indije — tj. 90 kilograma tešku mrežu na otvorenom moru.

Kuhinja zaljeva Louisiane
27. rujna u 22:00h

Chef Ramsay putuje u Louisianu se upozna s tajnama kuhinje plemena Cajun. Tu je Eric Cook — bivši marinac preobraćen u glasovitog chefa — koji ga šalje da se izgubi u močvari i promotri što će donijeti nazad. Tijekom potrage, od gliba močvare do sredine Meksičkog Zaljeva, Ramsay se suočava sa stvorenjima jednako opasnima i slasnima. Je li dorastao izazovu ili i njegove vještine završavaju na “Kraju Svijeta”?

84648

Zapanjujuća pobrđa Sumatre
04. listopada u 22:00h

Chef Ramsay, u nakani da savlada najfascinantnije svjetske kuhinje, slijeće na otok Sumatru, gdje stavlja na kocku i sigurnost i ponos kako bi dobavio potrebne mu sastojke. Bilo da radi kao obični mornar na otvorenom oceanu, istražuje zastrašujući špiljski sustav, muze bivolicu, ili ga ova vuče za sobom, Ramsay nalazi da je njegova posvećenost kuhanju svjetske klase stavljena na kušnju. Pritisak je velik dok mu vodeći indonezijski chef William Wongso viri preko ramena.

84645

Divlje džungle Gvajane
11. listopada u 22:00h

Chef Ramsay kreće duboko u južnoameričku džunglu da istraži kulinarske temelje Gvajane. Nakon spuštanja užetom iz helikoptera u džunglu, daje se goloruk u lov za zubatim kajmanom, peca piranje bambusovim štapom i izrađuje vlastiti luk i strijele za lov na arowanu, ribe-zmajeve. Ramsay i Delvin Adams, lokalna kulinarska zvijezda u usponu, udružit će snage da od novootkivenog obilja iz džungle prirede gozbu za domoroce, amerindijansko pleme.

84648

Začinska prijestolnica Indije
18. listopada u 22:00h

Od obala do gorja južne Indije, chef Ramsay razotkriva kompleksne arome iz regije koja slovi za svjetsku prijestolnicu trgovine začinima. Ratuje protiv oceanskih valova sa svojom ogromnom ribarskom mrežom, vodi borbu s pržećim ubodima vatrenih mrava, juri po prašnjavim brežuljkastim puteljcima u sićušnom buggyju i spaljuje si usta ekstremno ljutom domaćom hranom, a sve to prije pokušaja da svojim pokušajem na temu lokalne kuhinje zadivi skupinu kuharica od zanata. Shri Bala, povjesničarka kulinarstva i televizijska voditeljica, a kao chefica tvrda i zahtjevna, uzima Ramsaya pod svoje okrilje i poučava ga povijesti slavnih indijskih začina.

84647

Norveška zemlja Vikinga
25. listopada u 22:00h

Chef Ramsay dopire do Vikinga u svojoj nutrini i miri se s ledenim temperaturama Norvške u prosincu kako bi dohvatio neuhvatljive okuse kuhinje visokog sjevera. Zaranja u ledene vode fjordova tražeći školjke, nadglasava tutanj krda sobova zajedno s narodom Sami, fermentira ribu i glođe ovčje glave, prije nego će svoje nove vještine podvrći testu pripremajući božićnu gozbu, dok je uz njega domaći chef Christopher Haatuft.

84644
Gordon Ramsay: Neistraženo proizveo je Studio Ramsay za National Geographic.
Za Studio Ramsay izvršni producenti su Gordon Ramsay, Lisa Edwards i Jon Kroll.
Za National Geographic izvršni producent je Betsy Forhan, podpredsjednik produkcije je Kevin Tao Mohs, a izvršni podpredsjednik za zabavne programe bez scenarija je Geoff Daniels.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini