Obavijesti

News

Komentari 32

Pomogla je kiša: Obranjene su kuće i autokamp kod Lozovca

Pomogla je kiša: Obranjene su kuće i autokamp kod Lozovca
34

Ugroženi su objekti i evakuiran je autokamp. Iz zraka gase četiri kanadera, a sa zemlje 61 vatrogasac sa 24 vozila. Pozvano je u pomoć još snaga - rekli su nam u Centru 112...

VIDEO

Požar koji je planuo u nedjelju oko 13,25 sati kod Lozovca blizu Skradina, ugašen je u 20 sati,  doznaje se od zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

 Vatrogasne snage su raspuštene nakon što smo u 20 sati ugasili požar, a kiša natapa cijelo to područje, rekao je večeras zapovjednik Dukić.

 Zbog velikog požara potpomognutom snažnim jugom, poslijepodne su bila angažirana četiri kanadera te više od 80 vatrogasaca.  

 Izgorjelo je 270 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a preventivno su bili evakuirani i gosti iz dvaju kampova u mjestu Skočićima,  nedaleko Skradina.

Obranjene su kuće i autokamp kod Lozovca

Stanje na velikom požarištu kod Lozovca blizu Skradina u nedjelju predvečer puno je bolje nego tijekom popodneva, obranjeni su objekti i za sav promet ponovno je otvorena autocesta između Šibenika i Pirovca, a gasiteljima je pomogla i kiša, doznaje se u Županijskom centru 112 Šibenik.

Cesta od Tromilje do Skradina još uvijek je zatvorena, navode iz ŽC 112.

 "Situacija na cijelom požarištu trenutno je puno bolja prije nego sat, dva, iako na cijeloj liniji požara mjestimice ima otvorene vatre. Ipak, vatra više ne ugrožava objekte, a najvažnije je da su obranjene kuće i dva kampa u Skočićima blizu Skradina iz kojih su gosti preventivno evakuirani", rekao je Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Na terenu je trenutno 85 vatrogasaca, a površina požarišta zbog vrlo nepravilnog terena za sada nije poznata, dodao je županijski vatrogasni zapovjednik.  Napominje da je prema sadašnjim saznanjima izgorjelo 270 hektara raslinja.

15
| Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Kiša koja je poslijepodne počela padati oko Skradina i Lozovca vatrogascima na terenu olakšala je borbu s vatrom.

Požar u blizini Lozovca na području Skradina izbio je danas oko 13 sati, a na gašenje su odmah upućene jake vatrogasne snage. Gašenje je otežavalo snažno jugo.

Požar su gasila i četiri kanadera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO). Letačke posade su koordiniranim djelovanjem i udarima vodenih bombi uložila maksimalne  napore kako bi zaustavili širenje vatre prema naseljima i autokampovima, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju ukupno 305 požara - 101 u Šibensko-kninskoj, 96 u Splitsko-dalmatinskoj, 77 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, 14 u Ličko-senjskoj i dva u Istarskoj županiji).

Protupožarne zračne snage HRZ-a PZO-a su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile 2677 sati naleta, pri čemu je izbačeno 75.826 tona vode te su prevezena 454 vatrogasca i pripadnika Oružanih snaga (OS) RH kao i 190 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta., navode iz MORH-a

13
| Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Gori kod Skradina: Evakuirali kamp

Sezona požara još nije završena - kod mjesta Lozovac, nedaleko Skradina i ulaza u Nacionalni park Krka, oko 13.20 sati izbio je veliki požar otvorenog prostora koji se brzo širi.

- Požar se brzo širi uslijed snažnog južnog vjetra. Ugroženi su objekti i evakuiran je autokamp. Iz zraka gase četiri kanadera, a sa zemlje 61 vatrogasac sa 24 vozila. Pozvano je u pomoć još snaga - rekli su nam u Centru 112. 

Gori od Tromilje do Krke, južno od ceste za Skradin, a vjetar vatrogascima stvara silne probleme. Situacija je nešto bolja otkako u gašenju pomažu dva kanadera.

Kuće zasad nisu ugrožene, no po nepotvrđenim informacijama vatra je stigla blizu zaseoka Bukići. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa