Obavijesti

News

Komentari 4

Na Žnjanu je gorio otpad iz lokala i automobilske gume

Nakon što su ugostitelji sa Žnjana od svojih objekata oprostili uz janjetinu, u noćnim satima primijećena je vatra oko spomenutih objekata. Vatrogasci su brzo stigli na splitsku plažu

VIDEO


Splitski su vatrogasci u srijedu iza 19 sati zaprimili su dojave o tri manja požara na splitskoj plaži Žnjan, te o požaru na Duilovu koji su brzom intervencijom gasitelja ugašeni bez veće materijalne štete, doznaje se od vatrogasaca i splitske policije.

Na splitskoj plaži Žnjan je gorjelo na tri mjesta uglavnom tik uz nelegalne objekte koji su rješenjem Ministarstva graditeljstva spremni za rušenje. Uglavnom je gorio otpadni materijal s objekata koji su prethodnih dana razmontirani ili još uvijek traje njihova demontaža, dok su na jednom mjestu gorjele odbačene automobilske gume koje su vatrogascima dale poprilično posla.
 
Na Žnjanu je bila i policija koja protekla dva dana nadgleda područje na kojem se nalazi ukupno 31 nelegalan objekt koji se po rješenjima ministarstva trebaju do petka ukloniti s te gradske plaže ili će to napraviti građevinska tvrtka koju je angažiralo ministarstvo.

Plaža Žnjan izgrađena je 1998. godine prilikom dolaska Pape Ivana Pavla II u Split.  Deset godina kasnije na plaži se počinju graditi prvi objekti i to traje sve do današnjih dana.
 Nelegalni objekti na plaži Žnjan danas se rasprostiru na nekoliko stotina metara, od Radoševca do Duilova. Zanimljivo je da je samo tijekom ljeta 2016. godine otvoreno njih 26. Danas je ukupno 31 nelegalan objekt. Dio ih je, unatoč tome što se plaža nalazi na pomorskom dobru, od modula od 12 kvadrata sagradilo čvrste objekte puno šire od dopuštenog.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa