News

Komentari 3

Gori u okolici Zadra: Uspjeli su lokalizirati požar kod Sukošana

Gori u okolici Zadra: Uspjeli su lokalizirati požar kod Sukošana

Sve je krenulo u 17:15, zvali smo vatrogasce jer smo vidjeli dim, u roku 10 minuta su došli. Potom nakon 20 min došao je i prvi kanader, javljali su nam čitatelji

Požar iznad Sukošana buknuo je u srijedu u poslijepodnevnim satima. Širio se velikom brzinom zbog vjetra.

- Požar gase 3 kanadera i 7 kamiona DVD-a Sukošan te zadarski vatrogasci - rekao nam je čitatelj oko 17 sati.

- Sve je krenulo u 17:15, zvali smo vatrogasce jer smo vidjeli dim, u roku 10 minuta su došli. Potom nakon 20 min došao je i prvi kanader. Blizu naselja je požar, vidjeli smo ga s balkona - rekla nam je čitateljica.

Vatrogasci su oko 19 sati uspjeli lokalizirati požar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dva kanadera gasila su požari  na području uvale Zorljevica na otoku Molatu u Zadarskoj  županiji, javlja MORH. 

Ugašen je u potpunosti oko 19 sati.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) zaključno s 23. srpnja 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 16 požara  (10 u Šibensko-kninskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedeno je i 12 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile 502 leta, 93 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko 2400 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara, tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B”, bio je angažiran 12 puta.

 

Najčitaniji članci