Obavijesti

News

Komentari 21

Gorila - anđeo čuvar: Spasio je dječaka koji je pao u nastambu

Gorila - anđeo čuvar: Spasio je dječaka koji je pao u nastambu
6

Prošlo je 30 godina: Britanac Levan Merritt bio je na izletu s roditeljima i braćom i sestrom. Pao je u nastambu. Gorila Jambo ga je zaštitio od drugih životinja i pazio

VIDEO

Britanac Levan Merritt imao je pet godina kada je pao u kavez s gorilama u zoološkom vrtu na otoku Jersey u kanalu La Manche. Spasio ga je golemi gorila koji se zvao Jambo . Sada, 30 godina nakon pada, Levan za Daily Mail ispričao svoju priču.

Levan je s roditeljima  Stephenom i Pauline te starijim bratom Clintom i sestrom Stephanie te mlađim bratom  Lloydom bio na izletu. Slavili su Lloydov četvrti rođendan. Tata je Clinta stavio na ramena da vidi životinje, a Levan se popeo na zid i pao u nastambu . Golemi gorila došao je do dječaka. Branio ga je od ostalih životinja i nježno dodirivao rukom . Levan je počeo polako dolaziti k svijesti. Počeo je plakati. Okupljeni su mu počeli vikati da bude miran. To je uplašilo gorile pa ih je Jambo poveo u nastambu koja je bila iza vrata . No jedan mlađi gorila, Hobbit, je izjurio van. Tada su do dječaka stigli timaritelji i liječnik. Dok su timaritelji "odbijali" napade Hobbita liječnik je pomogao dječaku i izvukli su ga van . Završio je u bolnici s razbijenom glavom i slomljenom rukom. U bolnici je bio šest tjedana.

VIDEO

- Prvi puta kad sam vidio snimku bio sam u bolnici i sjećam se da sam bio jako iznenađen i šokiran. Nisam mogao vjerovati što se događalo u nastambi dok sam bio u nesvijesti - rekao je Levan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jambo je uginuo 1992. godine. Njemu u čast su napravili brončani spomenik koji je otkrio Levan.

Screenshot/YouTube/Karenjohnstonuk

- Zauvijek ću biti zahvalan Jambu jer očito da je sve moglo drugačije završiti, i puno gore za mene. Zadivljen sam načinom kako me zaštitio - rekao je Levan.

Za Daily Mail je ispričao kako su ga kasnije u školi zadirkivali i zvali Tarzan i "dječak-gorila".

- Bilo je to teško razdoblje, ali sam ga prebrodio - kazao je.

Levan i njegova supruga Amanda danas su u braku 15 godina i očekuju treće dijete.

Screenshot/YouTube/Karenjohnstonuk

- Amanda nije mogla vjerovati da sam to ja kada je vidjela snimku - kaže Levan. Njegova majka Pauline kaže kako Levanova sestra Stephanie i dalje ne voli gledati snimku iz ZOO-a.

- Mislim da je to zato što je ona bila najstarija i sjeća se svega - kaže Pauline.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!