Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
143 komentara

Gospa u završnoj fazi gradnje: Petrina diže ogromni zlatni kip

Facebook stranica Općina Primošten je objavila fotografije spomenika Gospe od Loreta koji se još gradi. Delegati Primoštena tvrde da su u završnoj fazi izgradnje ovog jedinstvenog projekta...

Foto: Facebook/OpćinaPrimošten
143 komentara

Na Facebook stranici "Općina Primošten" objavljene su fotografije izgradnje spomenika Gospe od Loreta. Podsjetimo, Petrina postavlja kip Gospe na lokalnom brdu. Nada se da će i to pomoći u stvaranju novih radnih mjesta te da je to investicija koja se brzo vraća.

- Zajedno s postoljem bit će visoka 17 i 30 metara, točno desetina brda Gaj. Spomenik će biti od betona, šupalj, moći će se vidit unutrašnjost, a završna obrada je mozaička, od zlata, srebra i bojanog stakla - govorio je prošle godine Petrina.

"Danas su se u Uredu načelnika Općine Primošten, gospodina Stipe Petrine sastali delegati predstavniak Primoštena i DCE "Cammini Lauretani" iz Italije.

Povod susreta bilo je definiranje načina suradnje u svrhu razvoja projekta "Cammini Lauretani" na međunarodnom nivou, sa referiranjem na temu afirmacije programa "tzv. "Europski kulturni itinerer Europskog Vijeća".

Općina Primošten svojim gostima prikazala je stupanj razvoja projekta realizacije spomenika "Gospe od Loreta" koji je u završnoj fazi izgradnji. Takav projekt jedinstven je u Hrvatskoj ali i šire. Za taj projekt iskazan je značajan interes i odobravanje, a svoj "blagoslov" dala je Sveta Stolica odnosno Papa Franjo.

Na današnjem sastanku se utvrdila potreba razvoja teme "Cammini Lauretani", koji je već dio protokola o suradnji potpisanog u Loretu u listopadu 2016. Također je proučena dokumentacija projekta "Interreg Italia Hrvatska 2014-2020. kao i projekta za Jadransko Jonsku regiju, pozitivno je ocijenjena moguća zajednička suradnja na projektu čiji je cilj promocija gore navedenog projekta povezujući vjerske lokacije Svete Marijine Kuće u Loretu, smještene kako u Italiji tako i u Hrvatskoj, te u kontekstu većeg razvoja vjerskog turizma kao oblika održivog turizma.

Sastanak je završen na brdu Gaj gdje su gosti imali priliku uživo vidjeti napredak radova na projektu realizacije spomenika Gospe od Loreta.", pohvalili su se na Facebooku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message