News

Komentari 93

'Gospođo Selak Raspudić, nije li preveć' da na izbore idete i vi i suprug? A tko će dicu čuvati?'

'Gospođo Selak Raspudić, nije li preveć' da na izbore idete i vi i suprug? A tko će dicu čuvati?'

Željko Kerum ide na parlamentarne izbore. U HRT-ovom Otvorenom je Mariju Selak Raspudić upitao zar nije previše da na njih izlaze i ona i njen suprug, a Mirelu Holy "može li se riba loviti online?"

Još je nešto više od mjesec dana ostalo do parlamentarnih izbora. O njima su govorili u emisiji Otvoreno Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marija Selak Raspudić, nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, Mirela Holy, nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije, Igor Peternel, Domovinski pokret Miroslava Škore i Željko Kerum, predsjednik HGS-a.

Nezavisna kandidatkinja na listi Mosta Marija Selak Raspudić rekla je da cijeni posao koji je nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a Marijana Petir u karijeri učinila za hrvatsku poljoprivredu i dodala da joj nije jasno kako se mogla dogovoriti s HDZ-om.

POGLEDAJTE VIDEO: Susjedi o Kerumu

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore kaže da zna zašto je HDZ-u trebala Petir - da se svidi jednom dijelu birača. 

- Baš kao i Kerum koji na izbore izlazi kako bi pomogao HDZ-u unoseći pomutnju - izjavio je Peternel.

- Ja uopće ne znam tko ste vas dvoje i koju stranku zastupate. Ja uopće ne znam u kojoj ste vi stranci. Zašto se vi natječete i koja ste vi stranka? Ja imam svoju stranku - upitao je na to predsjednik HGS-a Željko Kerum Peternela i Mariju Selak Raspudić.

- Zar nije preveć, kako bi rekao predsjednik Tuđman, da idete i vi i suprug na izbore? Pa kako bi izgledalo da ja i moja žena smo tu sad? Tko bi dicu čuvao? - rekao je Kerum u svom stilu, a Selak Raspudić je priupitao i zašto kao filozof želi u politiku ako 'imate posao, sve sređeno, što će vam to'.

Nakon njegovog istupa je reagirala i Petir. 

- Ljevica nema kapacitete da vodi državu. Iz tog razloga nastupam na listi HDZ-a jer smatram da sa svim svojim pozitivnim stvarima i nedostacima su najbolje rješenje - poručila je Marijana Petir.

Mirela Holy rekao je da Hrvatskoj ne treba Vlada koja je dokazano koruptivna te da je ova Vlada zbog presjedanja EU "sprdnja u cijeloj Uniji". 

- A oni se hvale da ćemo dobiti 10 milijardi eura. Da, dobit ćemo, ali samo zato što smo na dnu - poručila je nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije. 

Petir je replicirala podsjećajući na aferu ministra poljoprivrede iz Milanovićeve Vlade Tihomira Jakovine, na što je Holy odgovorila da neće replicirati jer je i sama bila u sukobu s Jakovinom jer se nije slagala s njegovim radom.

- Mislim da ne postoji koruptivna Vlada, koruptivni HDZ ili SDP. Koruptivni su pojedinci. Uzeli su lovu i neka se sada opravdavaju. I nije točno da se raspada društvo. Moramo se boriti s onim što nas je snašlo. Mi moramo razgovarati što će biti nakon sezone koje neće biti - rekao je Kerum i potom odbrusio Peternelu jer ga je želio prekinuti.

- Vi u životu niste dvije plaće podijelili. Nemojte prekidati nekoga tko je dijelio po 2-3 tisuće plaća - rekao je Kerum i vratio se na poruku koju je želio poslati.

- Mi sad moramo opstati, nemamo alternative. Koja je naša alternativa? Ja radim u polju, to sam i Plenkoviću i Milanoviću rekao - ajmo zaorati oranice, ajmo raditi. Vi, Škoro i Most, samo želite pobrati novce kroz saborske plaće i razne odbore. Vi ste filozof i želite ići u politiku. Dajte predavajte na fakultetu - rekao je Kerum Mariji Selak Raspudić uspoređujući i nju i druge s Mislavom Kolakušićem za kojeg kaže da je prevario narod.

Nakon što mu je Selak u dva navrata spomenula slučaj plaže Bene, za koju je njegova obitelj dobila koncesiju, on joj je s prijezirom odgovorio da ne zna o čemu priča, da je to najbolja stvar koju je napravio za Splićane koji se, kako je ustvrdio, "ne bi imali gdje popišati".

Nakon što su se Selak Raspudić i Holy založile za reformu obrazovanja, pri čemu je Selak spominjala online nastavu kao budućnost, a Holy hibridnu varijantu, Kerum ih je u čudu pitao o čemu govore.

- Ljudi nemaju posla, a o čemu vi pričate? Mirela, može li se ribu lovit online? - upitao je.

Kerum je na kraju otkrio da njegova stranka izlazi u pet izbornih jedinica i to, kako je rekao, u slavonskoj, zagrebačkoj, splitskoj, šibenskoj i u 'vanjskoj', odnosno dijaspori.

- Idem tamo gdje je Škoro - samouvjereno je poručio.

Najčitaniji članci