Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Gotovo 15 sati preživjela bez šest unutarnjih organa

Liječnici su Brooke Zepp privremeno odstranili želudac, gušteraču, slezenu, jetra te crijeva da bi joj uklonili rijedak oblik zloćudnog tumora

24sata
Foto: 24sata
2 komentara

Amerikanka Brooke (63) imala je rijedak oblik zloćudnog tumora. Duboko u trbušnoj šupljini tumor promjera pet centimetara omotao se oko aorte i dviju arterija. Bez operacije liječnici su joj prognozirali najviše mjesec dana života. Nesretnu ženu operirali su u Miamiju. Operaciju je vodio kirurg Tomoaki Kato. Otvorio je trbušnu šupljinu i shvatio da ne može doći do tumora. Počeo je vaditi uz pomoć kolega organ po organ; želudac, gušteraču, slezenu, jetra te debelo i tanko crijevo. Sve organe su zamrznuli i, nakon što su izvadili tumor, vratili u tijelo. Operacija je trajala 15 sati. Ovo je prvi put u povijesti da su pacijentu odjednom izvadili šest organa.
- Brooke je k meni došla očajna. Stvarno mi je drago da je sve dobro prošlo. Zahvat je bio vrlo kompliciran. Iskustva s ove operacije koristit će u liječenju  pacijenata s uobičajenim bolestima - objasnio je kirurg Tomoaki Kato.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message