News

Komentari 0

Gotovo devet milijuna kuna! Za vodoopskrbu i odvodnju dobit će Delnice, Fužine i Brod Moravice

Gotovo devet milijuna kuna! Za vodoopskrbu i odvodnju dobit će Delnice, Fužine i Brod Moravice

Švicarskohrvatski program suradnje podupire aktivnosti koji omogućuju boljitak građana Hrvatske. Ugovore za vodoopskrbu i odvodnju potpisala je Nataša Traišak

Zahvaljujući ugovorima za sufinanciranje projekata Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Fužine, Brod Moravice i Delnice dobit će više od 8,8 milijuna za vodoopskrbu i odvodnju.

Ugovore je u petak potpisala ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, a vrijedni su točno 8.856.511,65 kuna. 

Riječ je o ugovorima i odobrenim sredstvima državnog proračuna iz Fonda za sufinanciranje projekata Švicarsko-hrvatskog programa suradnje koji će pospješiti dovršetak tri vodno-komunalna projekta, stoji u priopćenju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Komunalac - vodoopskrba i odvodnja d.o.o. će tim ugovorima dobiti znatna sredstva za sufinanciranje projekata: Vodoopskrba i odvodnja Grada Delnice sufinancira se s 3,9 milijuna kuna, projekt Vodoopskrba i odvodnja Općine Brod Moravice s 1,8 milijuna kuna, a projekt Vodoopskrba i odvodnja Općine Fužine s nešto više od tri milijuna kuna.

Radi smanjenja gospodarskih i socijalnih nejednakosti, u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Republici Hrvatskoj osigurana su sredstva u iznosu od 45.000.000 CHF, a sklapanjem Okvirnog sporazuma uspostavio se pravni okvir u odnosima Hrvatske i Švicarske, koji je osnova za povlačenje i nepovratno korištenje financijskih sredstava do prosinca 2024.

Švicarsko – hrvatski program suradnje podupire aktivnosti koji na direktan način omogućavaju boljitak građana Hrvatske kroz projekt „Unaprjeđenja vodoopskrbe i odvodnje na području Grada Delnica i općina Fužina i Brod Moravice“ za što je predviđena darovnica u iznosu od 21,5 milijuna CHF, stoji u priopćenju.