Obavijesti

News

Komentari 180

Gotovo pa džabe: Županici bi prodao 'fiću' za samo 100 eura

Gotovo pa džabe: Županici bi prodao 'fiću' za samo 100 eura
3

Dok županica Marina Lovrić Merzel smišlja način na koji da se riješi luksuznog Audija, a da to ne izgleda kao poraz, Josip Ileković iz Lonjice za nju ima rješenje...

VIDEO

Sisačko moslavačkoj županici Josip Ileković (58) iz Lonjice kraj Vrbovca spreman je prodati svojeg plavog ‘fiću’ iz 1978. godine.

- Garantiram da je auto u voznom stanju i za njega imam papire. Samo treba promijeniti akumulator i sigurno bi upalio. Stoji mi u dvorištu neregistriran, a ima dobre zimske gume. Jedino što treba je srediti limariju koja je malo trula po pragovima. A i nagrizao ga je zub vremena. Ako želi, može presvući i sjedala - kaže nam Ileković.

Cijena je prava sitnica. Umjesto 430.000 kuna, koliko vrijedi limuzina koju je županica nabavila, ‘fiću’ bi mogla dobiti za samo 100 eura.

- Ako ga želi, neka dođe po njega i neka ga vozi. Za cijenu se bumo dogovorili - rekao je Ileković koji je ipak spreman županici Lovrić Merzel nešto sitno spustiti cijenu automobila.

- Ako bi županica u njega uložila oko 15.000 kuna, imala bi pravi oldtimer - ističe vlasnik plavoga ‘fiće’ koji ga je dobio od prijatelja i nije ga registrirao jer mu je služio za vožnju rančem.

Županica se pravda: Auto je na leasing...

Lovrić Merzel je već prije ustvrdila kako je zbog auta koji je uzela na leasing izložena “cipelarenju”. Pravdala se da nije napravila ništa što nisu učinili drugi i što je protuzakonito.

- Taj auto je na leasing i mene se blati jer ta mjesečna rata nije 3000 nego 8000 kuna. A on je 100.000 kuna jeftiniji od onoga koji sam naslijedila od bivšeg župana - opravdavala se Merzel. Također je ustvrdila da se nju proziva da se prikriju stotine milijuna kuna afera od HDZ-a i da bi se napalo SDP. Kao argument Lovrić Merzel je navela i da zbog njezina automobila neće trpjeti ni jedan program Županije.

Premijer Zoran Milanović županicu iz svojih redova očito ne namjerava ukoriti zbog nabave skupog automobila. Na saborskom aktualcu rekao je da pitanje nabave automobila za lokalne čelnike “ne vidi kao ovlast Vlade”. Milanović je još ustvrdio da ”automobil predstavlja određenu legitimaciju političara prema javnosti”.

- To stoji i tako će uvijek biti, nažalost - mudro je zaključio premijer Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava