Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
286 komentara

Govori o transvestitu i Srbinu: Film 'Ustav RH' ipak na HRT-u

Zbog tehničke pogreške u sustavu naslovi dijela filmova i serija nisu u programskome rasporedu bili prikazani sukladno utvrđenome planu emitiranja, kažu na HRT-u...

Foto: Robert Anić/Pixsell, IMDB
286 komentara

Nakon što je film "Ministarstvo ljubavi", zbog prosvjeda udovica branitelja, prvo skinut s programa HRT-a pa onda najavljen za jučer u 21 sat, a na kraju emitiran u 23.20, činilo se da će još jedno ostvarenje doživjeti sličnu sudbinu. 

Riječ je o filmu Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" treba biti emitiran idući četvrtak. 

BURNO NA PRISAVLJU Udovice branitelja: Tko na HRT -u ima veću moć od Medveda?

Još u osam sati jutros bio je na rasporedu programa HTV 2 za idući četvrtak, a već oko 10 ga je na tom mjestu zamijenila komedija Dalibora Matanića "Majstori" koja se ne bavi političkim temama. "Ustav" su u raspored vratili nakon 14 sati.

Najava filma do podneva je stajala na stranicama HRT-a, a onda je uklonjena da bi se ubrzo vratila.

Foto: HRT

HRT: Došlo je do pogreške

Samo nekoliko sati nakon što su mediji objavili informaciju da je film nestao s programa, oglasio se HRT koji ističe da je došlo do pogreške u TV rasporedu i da će "Ustav RH" ipak emitirati:

Obavješćujemo Vas kako je igrani film Ustav Republike Hrvatske na rasporedu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u četvrtak 18. siječnja 2018. godine s početkom u 21.00.

Zbog tehničke pogreške u sustavu tijekom današnjega prijepodneva naslovi dijela igranih filmova i televizijskih serija, čije je emitiranje predviđeno do kraja siječnja, nisu u programskome rasporedu bili prikazani sukladno utvrđenome planu emitiranja. Pogreška će tijekom poslijepodneva biti ispravljena te će, među ostalim, biti pravilno najavljen i spomenuti igrani film, kažu na HRT-u.

Film o hrvatskom nacionalistu i njegovom susjedu Srbinu

Film "Ustav RH" govori o odnosu profesora koji je radikalni hrvatski nacionalist ujutro, a transvestit noću i njegovog susjeda Srbina kojemu on pomaže položiti ispit iz poznavanja Ustava RH.

OSUPNUTI SU Društvo redatelja: "Neugodna je cenzura na HRT-u u 2018."

 

DRAMA OKO KOMEDIJE Autor 'Ministarstva ljubavi': To je politička cenzura bez premca

Nestanak filma iz TV rasporeda dogodilo se samo dan nakon što se nekoliko desetaka branitelja i udovica okupilo ispred sjedišta HRT-a nezadovoljno što će se "Ministarstvo ljubavi", koje govori o udovicama branitelja koje primaju mirovinu od muževa, a žive u izvanbračnim zajednicama, ipak emitirati. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message