Obavijesti

News

Komentari 3

Građevinska dizalica pala na zgradu, najmanje jedan mrtav

Građevinska dizalica pala na zgradu, najmanje jedan mrtav
2

Dizalica je probila pet katova i usmrtila najmanje jednog čovjeka, a još ih je šest ozlijeđeno. Teško je oštećena i garaža. Za urušavanje dizalice najvjerojatnije je kriv jak vjetar

VIDEO

Građevinska dizalica, vjerojatno zbog jakog vjetra srušila se u nedjelju na stambenu zgradu u Dallasu i probila pet katova, usmrtivši najmanje jednu osobu i ozlijedivši ih najmanje šest, izjavio je glasnogovornik tamošnje gradske službe za požare i spašavanja.

Garaža u zgradi također je teško oštećena, a vlasti planiraju temeljitu pretragu cijele građevine u slučaju da je netko ostao zarobljen ili usmrćen unutra, rekao je glasnogovornik Jason Evans novinarima na mjestu događaja te izrazio nadu da su u pogledu žrtava ovo konačne brojke.

Do urušavanja došlo je oko dva sata popodne po lokalnom vremenu, a prema riječima Evansa i brojnih iskaza očevidaca, u gradu su u tom trenutku prevladavali nepovoljni vremenski uvjeti, uz snažne udare vjetra.

A construction crane collapses amidst high winds in Dallas, Texas

Lokalna mještanka Abbey Kearney izjavila je CNN-u da su ona i njezin suprug vidjeli kako dizalica pada na stambenu zgradu Elan City Lights u središtu Dallasa, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, baš kad su na tom području zapuhali izuzetno jaki vjetrovi.

"Prošla je kroz zgradu ... kao vrući nož kroz maslac", rekla je.

Glasnogovornik Evans je izvijestio da je jedna osoba pronađena mrtva u stambenom dijelu peterokatnice, dok je šest drugih osoba odvedeno u bolnice, pri čemu njih dvoje u kritičnom stanju.

Lokalni mediji navode da je poginula osoba bila žena.

Uzrok nesreće nije odmah precizno utvrđen, no Evans je rekao da postoji "velika mogućnost da je vjetar igrao ulogu u rušenju dizalice". Inače, stambena zgrada se nalazila preko puta velikog gradilišta, a Evans u trenutku izjave nije imao saznanje je li dizalica u vrijeme incidenta bila u pogonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca