Obavijesti

News

Komentari 206

Grabar Kitarović: Josipovićev program je samo hrpa floskula

Grabar Kitarović: Josipovićev program je samo hrpa floskula
1

Ja sam osoba koja će raditi prvog trenutka, prvu sekundu, ne trebaju nam nekakve floskule, treba raditi, rekla je. Nije zadovoljna Josipovićevim programom

VIDEO

U pet godina nije učinio apsolutno ništa, obećavao je neku novu pravednost, pa ne možemo, do kad ćemo čekati? Ja sam osoba koja će raditi prvog trenutka, prvu sekundu, ne trebaju nam nekakve floskule, treba raditi, komentirala je Kolinda Grabar Kitarović konstataciju aktualnog predsjednika da mu ''treba još jedan mandat kako bi proveo pravednost''. HDZ-ova predsjednička kandidatkinja nije oduševljena niti programom svog protivnika, javlja RTL.

- Ništa novo. Sve što je govorio posljednjih mjeseci, taj program nema veze s realnošću, već viđeno, sve što smo već čuli, sve se temelji na floskulama. Nama ne trebaju promjene Ustava, ni druga republika, znamo što su temelji Hrvatske i znamo koji su problemi. 90 posto ljudi u Hrvatskoj će vam reći da su im problemi gospodarstvo, nezaposlenost, siromaštvo, odlazak mladih... I zbog toga se moj program temelji upravo na tome, na stvarnosti i realnosti, na gospodarskom rastu, socijalnoj osjetljivosti, nacionalnoj sigurnosti, vladavini prava i međunarodnom ugledu Hrvatske, diplomaciji koja mora biti u službi gospodarstva - kazala je Grabar Kitarović. 

Lupanje šakom o stol  - simbolika hrabrosti i odlučnosti

Osvrnula se i na njegovu izjavu ''kako nije primjereno da predsjednik udara šakom u stol'', a kojom je aludirao na njen nastup u kampanji.

- Tko je rekao da nije primjereno, uvijek postoji vrijeme i mjesto za sve. Poznata sam kao osoba koja ne voli sukobe, koja će učiniti sve kako bi se stvari razriješile bez sukoba, ali ako u nekom trenutku treba prekinuti, ako Vlada ne uspijeva ni na koji način prekinuti ovu agoniju u kojoj se nalazimo, onda mora otići i raspisati prijevremene izbore. A to, ta sintagma lupanje šakom o stol - to je zapravo simbolika hrabrosti i odlučnosti kojom želim krenuti u taj mandat, a ne šutjeti i stajati po strani i brinuti o vlastitom rejtingu, a ne o rejtingu zemlje - obranila se Grabar Kitarović.

'Meni je zastava svetinja, ne suvenir'

Josipović je izjavio i da bivši predsjednik RH Franjo Tuđman nikad nije odnio kninsku zastavu nego je samo poljubio, ponovno aludirajući na Kolindin čin. Ovako se ona obranila:

- Pa to ne razumijem uopće, u čemu je problem, zastava koja ionako odlazi jer je oštećena i skida se s kninske tvrđave - pokloniti je nekome. Meni je zastava svetinja, a ne suvenir. Voljela bih da svaki hrvatski državljanin, uključujući i Josipovića ima kod kuće hrvatsku zastavu i da je s ponosom razvija na državne blagdane i u bilo kojem trenutku. A što se tiče Josipovića, ja sam svjedočila kad je on primio na poklon američku zastavu koja se vijorila na američkom kongresu, a koju su mu poklonili kongresnici. Prema tome, u čemu je problem? Zastava je simbol državnosti i mislim da je čast poklanjati je i primati na poklon - rekla je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava