Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grad Đakovo platio prevarantu 50.000 eura: 'Novca još nema'

I dalje se traga za počiniteljem. Novac dobili nismo, nadamo se da će naše institucije pronaći počinitelja, odgovorio je gradonačelnik Mario Mandarić HDZ-ovom vijećniku

Foto: Pixsell/Dreamstime
14 komentara

Ima li što novo u slučaju s lažnim mailom? Pitao je HDZ-ov vijećnik Josip Tomičić i započeo aktualni sat 10. sjedie Gradskog vijeća u Đakovu. Prvi put se tako afera "lažni e-mail" našla za vijećničkom govornicom, iako slučaj potresa grad još od rujna. 

Naime, nekoliko tvrtki i institucija je u Hrvatskoj još u srpnju dobilo lažne mailove u kojima ih se traži da na inozemni račun upalte veće iznose. Pa iako su neki prepoznali varku, te sreće nisu bili djelatnici Grada Đakova. 

NASJELI NA SPAM Kakva bruka! Grad Đakovo dao prevarantu čak 50.000 eura

Pročelnik za financije je 9. srpnja dobio mail u kojem gradonačelnik Mario Mandarić od njega traži da izvrši hitnu uplatu na bankovni račun naveden u mailu. Ne sumnjajući ništa, pročelnik je s računa Grada prebacio traženi iznos od oko, kako doznajemo, 50.000 eura na navedeni račun gotovo odmah i transakcija je provedena. 

Gradonačelnik Marin Mandarić (HDZ) je cijeli incident nazvao "nespretno i nesretno prebačenim novcem gradske uprave". 

- Tijekom srpnja ispalo je da je pogreškom gradskog službenika prevarant s računa Grada Đakova dobio gotovo 50.000 eura, a što je odmah prijavljeno policiji, protiv NN počinitelja podignuta je kaznena prijava te se u slučaj uključio i DORH. No prijenos novca nije se mogao zaustaviti. Sredstva do danas nisu vraćena u proračun Grada, i dalje se traga za počiniteljem. Novac dobili nismo, nadamo se da će naše institucije pronaći počinitelja - odgovorio je Mandarić. 

I DRUGI SU NASJELI Nije samo Đakovo: Zbog lažnog 'maila' šteta 450 tisuća kuna...

- Tek danas se postavlja pitanje za 50.000 eura gradskog novca, a u međuvremenu su održane dvije sjednice GV-a, a gradonačelnik nas nije imao potrebu izvijestiti o tome, prepuštajući nas da o tome doznajemo u medijima - reagirala je HNS-ova Ankica Mandić, piše Glas Slavonije. 

Možda vas zanima i ovo:
Message