News

Komentari 10

Grad sanirao štetu na balkonu vrtića: 'Djeca su sada sigurna'

Grad sanirao štetu na balkonu vrtića: 'Djeca su sada sigurna'

Pojedini roditelji čija djeca pohađaju jarunski vrtić u Zagrebu zabrinuli su se za sigurnost mališana kada je komad žbuke otpao s balkona, no brzom reakcijom Grada, balkon je već sljedeći dan većinski popravljen

Nakon što smo u ponedjeljak navečer objavili vijest o roditeljima zabrinutima za sigurnost djece u jarunskom vrtiću "Zvonimir" jer je s balkona otpao dio žbuke, u utorak su na teren izašli statičari i građevinari te najavili sanaciju po hitnom postupku.

Građevinari grada Zagreba od ranog ujutro pregledavali su objekt te utvrdili kako se ne radi o oštećenju nastalom nakon potresa.

-Uslijed prodora vode otpala je žbuka s balkona što nema nema veze s potresom, statika zgrade nije narušena - rekla je ravnateljica vrtića Snježana Vusić-Kodvanj, nakon razgovora s građevinarima. Dodala je i kako su nakon potresa bili angažirani statičari koji su pregledali zgradu i utvrdili da je zgrada sigurna.

U utorak je započela sanacija balkona te je postavljena zaštitna prepreka kako djeca ne bi prilazila prostoru pod balkonom.

Prema riječima ravnateljice, od velikog zagrebačkog potresa jarunski vrtić ima praksu distanciranja djece od samih zidova objekata. Prostor na koji je pala žbuka bio je i ranije zaštićen preprekama koje su postavili zaposlenici vrtića.

Nakon događaja u ponedjeljak gradski Ured za obrazovanje je promptno reagirao. Radnici su do četvrtka sanirali štetu.