Obavijesti

News

Komentari 53

Gradu Splitu prijeti blokada? Moraju platiti 150 milijuna kn

Gradu Splitu prijeti blokada? Moraju platiti 150 milijuna kn
1

To bi moglo ugroziti funkcioniranje gradskih službi pred turističku sezonu pa je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara otputovao u Zagreb na sastanak s premijerom Plenkovićem

VIDEO

Grad Split mogao bi se naći pred blokadom zbog presude u korist dr. Nebojše Kneževića u sporu zbog zemljišta na TTTS-u, prema kojoj Grad Split mora isplatiti 150 milijuna kuna.

Zbog tog neočekivanog, gorućeg problema koji bi morao ugroziti funkcioniranje gradskih službi pred turističku sezonu splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara otputovao je u Zagreb gdje će se sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem. Iz Grada Splita poslali su priopćenje na tu temu, koju prenosimo u cijelosti: 

Službenica Grada Splita od ovlaštene osobe u splitskom sudu neslužbeno je izviještena kako je Grad Split izgubio spor u korist dr. Nebojše Kneževića i drugih na TTTS-u. Ovakva odluka, ako je donesena, bila bi uistinu šokantna, bila bi presedan koji bi potvrdio svu nesreću privatizacije nakon osamostaljenja Republike Hrvatske. 

Ovo je još jedan od kostura iz prošlosti s kojima se suočava ova gradska uprava, uz Spaladium arenu, Dalmacija vino, Karepovac, Žnjan, zapuštanje Marjana, nerazvijenu infrastrukturu, a s kojim se odlučno uhvatila u koštac u cilju rješavanja. 

Prvostupanjska presuda donesena je na Općinskom sudu u Splitu po sutkinji Dunji Ljubičić 22. kolovoza 2016. godine, a na Županijskom sudu u Zagrebu nakon dvije godine nepostupanja, promjenom suca u postupku u 10. mjesecu 2018. godine, po sutkinji Niki Grospić Ivasović sada je navodno donijeta presuda po kojoj građani Splita moraju platiti gotovo 150 milijuna kuna dr. Nebojši Kneževiću. I to u trenutku kada u realizaciju ide izgradnja obilaznice od Mravinaca do TTTS-a i priprema svih ostalih projekata. 

Gradonačelnik će, ukoliko se ove informacije pokažu točnima, sa svojim suradnicima poduzeti sve potrebne korake kako bi se spriječila blokada Grada Splita te kako bi se zaštitila realizacija svih zacrtanih ciljeva sa sjednice Vlade, izgradnja obilaznice i vodoopskrbnog sustava na tom području.

Ukoliko se ova presuda zaista potvrdi, bit će ugroženo normalno funkcioniranje Grada, svi proračunski korisnici u tom slučaju ostali bi bez prihoda, počevši od vrtića, vatrogasaca, pa do najugroženijih socijalnih skupina. U trenucima kad se pripremamo za turističku sezonu ovo bi bio šokantan udar. Gradska vlast poduzet će sve potrebne radnje kako bi zaštitila interese svojih građana.", stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21