Obavijesti

News

Komentari 0

Grad Vukovar poziva građane da se izjasne o mjerama štednje

Grad Vukovar poziva građane da se izjasne o mjerama štednje

Vukovarske gradske vlasti pozvat će građane Vukovara da daju mišljenje o modelima uštede električne energije u javnoj rasvjeti, najavio je u petak na koferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Penava

VIDEO

Penava opravdava taj potez enormnim poskupljenem.

"U odnosu na 2021. godinu jasno je da nas očekuje poskupljenje električne energije od 262 posto. Dakle, ne govorimo o poskupljenju od dva ili dvadeset posto, već o povećanju cijene električne energije za dva i pol puta nego što je to bilo u istom mjesecu prošle godine“, kazao je Penava.

To znači, naveo je, kako će trošak javne rasvjete u gradu Vukovaru biti ne više dva već pet i pol milijuna kuna, a na takvu situaciju, poručio je, gradska vlast mora reagirati. Na stolu su dva načina: štednjom i redukcijama ili povećanjem cijene komunalne naknade, pojasnio je Penava, rekavši kako želi da konačnu odluku o tom pitanju donesu sami građani Vukovara.

Tako će se od ponedjeljka, 14. ožujka do subote, 19. ožujka građani Vukovara putem ankete na štandovima postavljenima u gradu moći odlučiti za jedan od dva modela - u noćnim će satima raditi svako drugo ili treće javnorasvjetno tijelo kako bi reducirali troškove ili za model poskupljenja komunalne naknade za sve građane, u visini od 40 do 50 posto, kako bi se pokrio novonastali trošak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Građani će svoje mišljenje moći iskazati i putem online ankete.

Vladu je Penava okrivio da ne vodi dovoljno računa o problemu poskupljenja električne energije u Hrvatskoj kao niti o ulaganjima u alternativne izvore energije.

"Što je aktualna Vlada RH mogla napraviti prije 5 godina, primjerice izgradnjom hidroelektrana ili razvojem zelene energije? Tada se o tome nije razmišljalo i tu pronalazim veliku odgovornost hrvatske politike i Vlade koja je očekivala da će našu državu voditi Europska unija umjesto Vlade “, ustvrdio je Penava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a