Obavijesti

News

Komentari 14

Grad Zagreb je vlasnik Jabuke, dužni su nam 169 tisuća kuna!

Grad Zagreb je vlasnik Jabuke, dužni su nam 169 tisuća kuna!
3

RUŠENJE JABUKE Bespravni korisnici imaju dospjela nepodmirena dugovanja za razdoblje od prosinca 2015. do veljače 2018. u ukupnom iznosu od 168.785,62 kuna, poručuju iz Grada Zagreba

VIDEO

Grad Zagreb čestitao je kultnom klubu Jabuka 50. rođendan tako da je, nakon prethodnog djelomično uspješnog rušenja, ponovno poslao bagere da sruše terasu. Marin Viduka Stiv, voditelj kluba, kaže da se klub spori s Gradom Zagrebom još od 2016. godine, kad se najavilo zatvaranje kluba.

Miki ruši Jabuku: Sramotna čestitka za 50. rođendan kluba
Miki ruši Jabuku: Sramotna čestitka za 50. rođendan kluba

Grad Zagreb danas je priopćio kako su oni vlasnici prostora i da bespravni korisnici u njemu obavljaju ugostiteljsku djelatnost.

"Grad Zagreb vlasnik je poslovnog prostora na Jabukovcu 28, površine 147,08 četvornih metara, kojeg bespravno bez sklopljenog ugovora s Gradom, koriste Glazbeno scenski klub Jabuka (u likvidaciji) i Glazbeni klub Jabuka d.o.o., te je Grad protiv Glazbeno scenskog kluba Jabuka pokrenuo postupak radi ispražnjenja prostora i predaje u posjed Gradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S obzirom da bespravni korisnici u predmetnom prostoru obavljaju ugostiteljsku djelatnost, imenovani su zaduženi za naknadu za korištenje prostora bez valjane pravne osnove u visini zakupnine za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, koje račune korisnici ne podmiruju te imaju dospjela a nepodmirena dugovanja za razdoblje od prosinca 2015. do veljače 2018. u ukupnom iznosu od 168.785,62 kuna s pripadajućom zakonskom zateznom kamatom.", priopćio je pročelnik Damir Lasić iz Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, a priopćenje je objavljeno na službenoj Facebook stranici gradonačelnika Milana Bandića. 

Legendarna zagrebačka Jabuka 17. veljače 1968. otvorila je svoja vrata prvi put. Voditelji kluba najavljuju da će, unatoč rušenju, ovaj vikend proslaviti rođendan. 

Maras: Bandić ne razumije potrebe Zagrepčana

O Jabuci je danas bilo riječi i u Saboru. 

- Jabuku nemojte dirati, Jabuku vam nećemo dati, poručio je u četvrtak iz Sabora SDP-ov zastupnik Gordan Maras, apelirajući na spas tog kultnog zagrebačkog glazbenog kluba te prozivajući gradonačelnika Milana Bandića za vandalizam i devastaciju tog kulturnog dobra u kojem su odrastale generacije. 

Upozorio je kako je prije dva dana u pratnji zaštitara gradske uprave u Jabuku došla mehanizacija i počela rušiti terasu na kojoj su koncerte održavali neki od najpoznatijih hrvatskih i zagrebačkih bendova.

Bandić: Kako ću ja biti protiv Jabuke kad sam ju ja izmislio?
Bandić: Kako ću ja biti protiv Jabuke kad sam ju ja izmislio?

- U Jabuci su odrastale generacije i generacije, Jabuka je simbol nečega šta je u zadnjih dvadesetak godina u gradu Zagrebu nestalo, a to je da je nestala jedna cijela scena koja je nastala i koja se izgradila tijekom osamdesetih godina proteklog stoljeća, podsjećao je Maras.

 Besmislicom drži i tvrdnje zagrebačkog gradonačelnika da je on Jabuku izmislio, kako je jučer izjavio.

- Znači čovjek koji ima 60 i nešto godina govori da je izmislio Jabuku koja postoji već 50 godina. To vam dovoljno govori s kim mi posla imamo u Zagrebu, s čovjekom koji ne razumije potrebe svojih građana. Ponaša se prema građanima koji su odrasli na toj sceni i na toj supkulturi Novog vala kao da su marginalci s ruba političkog spektra, kako bi to rekla naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović -  zaključio je Maras.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović