News

Komentari 0

Građani će moći i dalje putovati javnim prijevozom, no kontrole će biti na izlazu iz županije

Građani će moći i dalje putovati javnim prijevozom, no kontrole će biti na izlazu iz županije

Imat ćemo još manje prihode nego o sada. Nama je praktički ugrožena opstojnost linija i trebamo hitan odgovor od kriznog stožera, ogorčeni su prijevoznici

Nakon uvođenja propusnica, 22. prosinca, građani će i dalje moći putovati javnim prijevozom, no to će se kontrolirati prilikom izlaska iz županija, na kontrolnim punktovima na ulazu i izlazu s autoceste, prenosi HRT

No, prijevoznicima to ne znači mnogo, ugrožena im je opstojnost linija i zahtijevaju hitan odgovor kriznog stožera. 

- Imat ćemo još manje prihode nego o sada. Nama je praktički ugrožena opstojnost linija i trebamo hitan odgovor od kriznog stožera. Kako ćemo platiti troškove, ako ničeg drugog, onda goriva. Naime, praktički bi morali voziti skoro pa prazne autobuse, upozorava predsjednik HUP-ove Koordinacije za unutarnji autobusni javno linijski prijevoz Hrvoje Meštrović.

No, još uvijek postoji mnogo nejasnoća u vezi toga pa je i Nacionalni stožer u 24 sata zaprimio gotovo 5.500 poziva i 2000 upita. Mnogima je tako nejasno zašto i oni, koji iz inozemstva dolaze u Hrvatsku mogu putovati kroz nju, a ostali građani koji tu žive ne mogu. 

Također je i oporba prozvala vladajuće te zahtijeva jednaka pravila, odgovornost i ocjenu ustavnosti.

- To je posljedica jednog nedosljednog provođenja mjera, nedosljetnosti u implementaciji mjera i vrlo velikom utjecaju politike gdje se u stvari ono što bi trebalo biti zdravorazumski, stručno i znanstveno - podređuje interesima jedne stranke, izjavio je Miroslav Škoro (Domovinski pokret).

- Ako se smatra da bolest bez obzira što ju je osoba preboljela nije zapreka da se bolest i virus šire i dalje onda se na isti način moraju tretirati oni koji ulaze u Hrvatsku i oni koji putuju između Opatije i Pazina ili Splita i Šibenika - kao i onaj koji će iz Ljubljane doći u Zagreb, smatra predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Iz HDZ-a im pak poručuju da unose konfuziju te da pokušavaju narušiti i osporiti institucije. 

- Traženje dežurnog krivca iz redova oporbe, u ovom trenutku je maliciozno i zločesto. Volio bi, da u idućim ispitivanjima javnosti jedno od pitanja bude 'koliko je u ovom trenutku oporba faktor nestabilnosti - poručio je Ivan Čelić

Zahtjeve za izdavanje propusnica građani mogu tražiti od ponedjeljka, a od srijede - bez propusnice nema napuštanja županije.

Najčitaniji članci