Obavijesti

News

Komentari 4

Gradio 13 godina: Ima repliku rudnika željeza u svom - vrtu

Gradio 13 godina: Ima repliku rudnika željeza u svom - vrtu
7

Velika Britanija: Svi radovi su uglavnom gotovi i rudnik izgleda baš kao onaj iz 1840. Preostalo je još samo izraditi ured voditelja rudnika koji će biti blizu Johnove kuće

VIDEO

Britanac John Wiggins posljednjih 13 godina posvetio je izradi replike rudnika željeza iz 19. stoljeća u svojem vrtu, piše Daily Mail. Njegova replika se nalazi na dubini od samo 4,5 metra, a ostavlja dojam kao da je zaista riječ o rudniku dubokom nekoliko stotina metara. 

Wiggins (68) je ideju za repliku dobio nakon što se preselio na područje Clevelanda u kojem je nekad bilo stotinjak rudnika. U razdoblju od 1880-ih do 1930-ih godina rudnici su na tom području proizvodili više od 444.000 tona rude na godinu. 

- Posjetio sam jedan rudnik u North Skeltonu i to iskustvo nikada neću zaboraviti. Htio sam sačuvati dio identiteta Clevelanda pa sam iskopao vlastiti vrt - rekao je. 

Svi radovi su uglavnom gotovi i rudnik izgleda baš kao onaj iz 1840. godine. Preostalo je još samo izraditi ured koji će biti u blizini Johnove kuće. 

- Želio sam da izgleda potpuno napušteno, kao da su rudari već odavno otišli. Vjerujem da je to jedina takva replika u državi - pohvalio se. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca