Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
10 komentara

Gradonačelnicima dižu tlak oni neodgovorni: Koji k nisi doma?

'Koji k nisi doma? Kamo ideš? Što glumite s ovim pretjeranim šetnjama pasa? Pa zar triput na dan morate izlaziti u šetnju? Uozbiljite se i ostanite doma', poručio je uzrujani gradonačelnik jednog talijanskog grada

Foto: Screenshot Youtube
10 komentara

Jedan od glavnih izazova s kojima se ovih dana talijanske vlasti bore jest discipliniranje građana. Veliki problem rade upravo oni koji to ni pod koju mjeru ne bi smjeli, odnosno oni koji se nalaze u samoizolaciji i kojima nije dopušten izlazak iz kuće.

Samoizolacija i karantena jedna je od glavnih sigurnosnih mjera koja pomaže u sprječavanju širenja virusa, a dosad je stupila na snagu u gotovo svim europskim zemljama. Kao prva zemlja koja je započela s ovakvom mjerom, ističe se Italija, zemlja u kojoj se virus prvi počeo širiti u Europi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Glavni problem s kojim se Italija susreće ovih dana jest upravo kršenje ovih sigurnosnih mjera. Mnogi građani kao da su oglušili na mjere i pravila i doveli su do toga da vlasti moraju još strože reagirati.

U videima koji su se ubrzano proširili društvenim mrežama, policija poduzima drastične mjere kako bi upozorila svoje građane na ozbiljnu situaciju u kojoj se trenutno nalaze. Također, u videu se mogu vidjeti zabrinuta i razočarana lica gradonačelnika raznih talijanskih gradova koji građanima poručuju da svojim ponašanjem ne čine dobro ni sebi, a ni drugima.

The spread of the coronavirus disease (COVID-19) in Milan ZBOG KORONE Nove mjere: Italija je zabranila čak i trčanje na otvorenom

- Ne razumijem frizerke koje idu od kuće do kuće kako bi ošišale ili frizirale žene. Pitam se za koga radite tu frizuru, za koga se sređujete? Je li vam jasno da ne smijete iz svojih kuća? – rekao je gradonačelnik Lucere.

- Koji k nisi doma? Kamo ideš? Što glumite s ovim pretjeranim šetnjama pasa? Pa zar triput na dan morate izlaziti u šetnju? Uozbiljite se i ostanite doma! – poručio je u Facebook objavi uzrujani gradonačelnik talijanskog grada Gualdo Tadina.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message