Obavijesti

News

Komentari 22

'Gradonačelnik laže i utjecao je na povjerenstvo obmanama'

'Gradonačelnik laže i utjecao je na povjerenstvo obmanama'
7

Pozivamo sve državne institucije da se uključe u ovaj slučaj, jer od prosvjeda nećemo odustati, rekao je Tomislav Opačak, predsjednik Uprave Cesta d.d.

VIDEO

Dan nakon što je policija prekinula blokadu obiteljske kuće gradonačelnika Slavonskog Broda, Mirka Duspare, u ime radnika tvrtke Ceste d.d., koji su nezadovoljni zbog toga što na natječaju nisu dobili posao održavanja cesta u sljedeće četiri godine, oglasila se Zajednica poduzeća koja je sudjelovala na natječaju. Radi se tvrtkama Felkis regulacija i PZC koji je u vlasništvu Cesta d.d. 

- Milijun posto smo u pravu. Svu smo dokumentaciju s pet pravnika prošli više puta i ne stoji tvrdnja da nismo dostavili potrebnu dokumentaciju. Gradonačelnik laže i svojim je obmanama utjecao na gradsko povjerenstvo da odbiju na našu ponudu. Pozivamo sve državne institucije da se uključe u ovaj slučaj, jer od prosvjeda nećemo odustati. Imamo 100 registriranih vozila i ako s njima izađemo u grad napravit ćemo kaos - rekao je Tomislav Opačak, predsjednik Uprave Cesta d.d. Dalibor Čurčić, sindikalni povjerenik u Cestama pojasnio je pojam Zajednice poduzeća. 

- Na natječaj smo se javili kao Zajednica koju čine Feliks regulacija i PZC. Feliks je s 51 posto nositelj posla za kojeg smo se natjecali i ta je tvrtka dostavila urednu dokumentaciju, točnije dokaze o solventnosti što je i povjerenstvo potvrdilo. Nigdje u natječaju ne stoji da obje tvrtke moraju dostaviti takve dokumente - rekao je Čurčić. 

- Prosvjed ćemo ovih dana prijaviti. Osim u gradu prosvjedovat ćemo i ispred kuće gradonačelnika i to s još većim brojem vozila. Ne ugrožavamo mi njegovu obitelj, već je on ugrozio 50 obitelji naših radnika koji će ostati bez radnog mjesta ne dobijemo li ovaj posao, za kojeg imamo urednu dokumentaciju. Gradonačelnik u zadnje tri godine sve poslove daje Strabagu, pa neka to netko ispita ima li tu čega - rekao je Tomislav Opačak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"