Obavijesti

News

Komentari 334

Gradonačelnik Obrovca na iće i piće spiskao je 365.000 kuna

Gradonačelnik Obrovca na iće i piće spiskao je 365.000 kuna
2

ULOŽILI SU U RIBARSKU VEČER Ante Župan (HDZ) kaže da nije rastrošan i da je 1000 kuna na dan za čašćenje razuman iznos. Novac je uglavnom odlazio na javne manifestacije, kaže

VIDEO

U jednom od najsiromašnijih hrvatskih gradova, sa stopom nezaposlenosti višom od 30 posto, čini se da vlasti ne štede na troškovima reprezentacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

Naime, gradski vijećnici iz Obrovca otkrili su medijima troškove gradske uprave za ručkove, večere, hotele, putovanja i dnevnice. Tako je iz proračuna za 2015. vidljivo da je za tu stavku potrošeno 365.000 kn. Ako se taj iznos podijeli s brojem dana u godini, ispada da su gradonačelnik i njegovi pomoćnici svaki dan za jelo i hotele trošili 1000 kuna, U toj stavci proračuna gotovo se približio Zadru, koji ima nekoliko puta više stanovnika, a o proračunu da se i ne govori. Za dnevnice na službenim putovanjima potrošeno je 35.000 kuna, a za hotelski smještaj oko 50.000 kuna, za naknadu na službenom putu 40.000 kuna te 240.000 kuna za večere, ručkove i hotele. Kad se uzme u obzir da i bogatiji gradovi manje troše na te stavke, gradske vijećnike očito zanima zašto njihova gradska vlast toliko troši na službena putovanja, smještaj i reprezentaciju.

Obrovački gradonačelnik Ante Župan (HDZ) već je bio na tapeti zbog kupnje skupog službenog vozila. U kolovozu 2015. objavio je natječaj za nabavu crne metalik limuzine s trozonskom klimom vrijedne više od 255.000 kuna. Nakon reakcije javnosti i navodno stranačkog vodstva odustao je od kupnje. Kad je riječ o troškovima od 365.000 kn, tvrdi da nije rastrošan.


- Kad se to gleda prema našem proračunu i s obzirom na obveze koje imamo, mislim da smo u nekim granicama koje su vrlo korektne - rekao je Župan.


Naveo je da je novac odlazio uglavnom na javne manifestacije, od Dana grada, ljetnih manifestacija, poput ribarskih večeri, na koje dolazi velik broj ljudi. Dio novca je, kaže, otišao i na putne troškove.


- Mislim da oni nisu posebno veliki. Mi smo svi upućeni na stalne odlaske u Zagreb, i to tjedne. To je sve transparentno. Niti jedan odlazak nije bez jasnog putnog naloga i jasne destinacije kamo se i zašto išlo - zaključio je gradonačelnik Obrovca i saborski zastupnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 334
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...