Obavijesti

News

Komentari 0

Gradonačelnik Opuzena je za svoj grad ublažio režim covid potvrda: 'Ne dijelim nikoga'

Gradonačelnik Opuzena je za svoj grad ublažio režim covid potvrda: 'Ne dijelim nikoga'

Zaposlenici će se moći sastati s gradonačelnikom ispred zgrade gradske uprave, uz poštivanje distance i ostalih epidemioloških mjera. Isto tako, zaposlenici mogu birati da li će se testirati ili pokazati covid potvrdu

VIDEO

Gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, ne namjerava zanemariti odluku stožera i odredbe Zakona, ali je ipak odlučio je malo ublažiti režim covid potvrda u svom gradu. Pa je objavio Facebook status kako bi obavijestio građane i zaposlenike.

Zaposlenici se mogu, uz najavu, sastati s gradonačelnikom pred zgradom gradske uprave, uz poštivanje distance i ostalih epidemioloških mjera. Isto tako, zaposlenici mogu birati hoće li se testirati ili pokazati covid potvrdu. 

Objavu gradonačelnika Matage prenosimo u cijelosti:

'S obzirom na trenutna događanja u zadnje vrijeme s covid-19, ispod moje mišljenje. 

Posljednjih dana svjedočimo  možda najvećim pritiskom na ljudsku slobodu od početka pandemije COVID-19 kao jednu od temeljnih odrednica našeg društva. 

Ne volim nikakve podjele u društvu, niti uplitanje u nečije pravo izbora kako će se brinuti o svom životu. To dovodi do nesloge, zavisti i mržnje jednim prema drugima.

Imamo trenutnu situaciju gdje se možda graniči sa zadiranjem u ljudsku slobodu postepenim nametanjem cijepljenja.

Osobno vjerujem u znanost i modernu medicinu i potičem cijepljenje za onoga tko misli da ne može prirodno ga preboljet,  ali isto tako nisam cijepljen, ne zato sto se bojim cjepiva ili ne vjerujem u to ili ne znam što, nego općenito sam okrenut alternativnoj medicini od svoje rane mladosti te nisam nikad ni tabletu u životu popio, tako da vjerujem u to, i da ću tako pobijediti virus.

I to je moje pravo. Tako vjerojatno milijun drugih ljudi ima svoje razloge zašto se ne cijepi i imaju pravo na to i slobodu izbora.

Kao gradonačelnik sam donio Odluku jučer sukladno Odluci stožera civilne zaštite gdje će moji zaposlenici imati pravo izbora na testiranje ukoliko nisu cijepljeni, te će ih se za isto refundirati. Iako Odluka mi nema baš neke logike, samo dodatni trošak na inače napaćeni općenito javni proračun, jer zaboravljamo da svi prenosimo virus, bili cijepljeni ili necijepljeni, i konstantno zaboravljamo osnovnu svrhu cijepljenja od početka, a to je zaštita od težeg oblika oboljenja od virusa. A živjet ćemo cijeli život u suživotu s raznim virusima, htjeli ili ne htjeli, tu nemamo pravo izbora.

Isto tako, građani bilo cijepljeni ili necijepljeni moći će se naći sa mnom bilo u instituciji s covid potvrdom ili van nje bez nje uz propisanu distancu i prethodnu najavu mailom ili telefonom.

Također dokumentacija od strane gradske uprave će biti dostavljena van grada za građane bez covid potvrde na propisanoj distanci  uz prethodnu najavu i dogovor putem telefona ili mailom. 

Više detaljnije ćemo objaviti na stranicama grada. 

Zaključno s tim Grad Opuzen kao institucija će poštivati Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i sukladno njemu Odluke dok god ne zadiru u temeljne ljudske vrijednosti i omogućavaju pravo izbora zaposlenicima unutar iste institucije, a kao gradonačelnik i gradska uprava kao što je spomenuto gore ćemo biti otvoreni prema građanima bez obzira na njihovo pravo izbora, bilo unutar ili van institucije. 

Mislim da od početka ste primijetili da ne dijelim nikoga, bez obzira na pripadnost' 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...